Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί εξακολουθώ να κατεβαίνω στην πλατεία.

Κατεβαίνω γιατί θέλω να είμαι μέσα σ’ όλους αυτούς τους χιλιάδες έλληνες πολίτες που δίνουν τον αγώνα αυτό: ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Κατεβαίνω για να ξαναπάρω τη ζωή μου πίσω.

Τη δική μου, τη δική σου, τη δική μας!

Το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας!

Δεν έχω να χάσω τίποτα πια: ΜΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΑ!

Το βιοτικό μου επίπεδο καταρρέει!

Το δικαίωμά μου για δουλειά και αξιοπρέπεια εξανεμίζεται!

Χτυπιέμαι αλύπητα από παντού!

Η Παιδεία, η Υγεία κι η περίθαλψη εξοντώνονται!

Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα που κέρδισαν με αγώνα κι αίμα οι παλαιότερες γενιές συνθλίβονται. Θα μας πάρουν ακόμη και την ανάσα μας. Γιατί; Για να εξοφλήσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας, ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως το έχει ήδη πληρώσει στο παρελθόν.

Κύριε Πάγκαλε, δεν ‘τα φάγαμε μαζί’: εσείς τα φάγατε μαζί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντά σας. Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι δεν έχουν ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ στις ελβετικές κι όχι μόνο τράπεζες. Αυτά τα δις είναι ο κόπος και το αίμα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη, που εσείς τον ληστεύατε κατ’ εξακολούθηση όλα αυτά τα χρόνια. Στη δεκαετία 2000-2009 πλήρωσε ο ελληνικός λαός 450 δις σε χρέη και πήραμε δάνεια 485 δις. Απ’ αυτά τα 35 δις μόνο πήγαν σε μισθούς, συντάξεις κι επιδόματα. Όλα τα υπόλοιπα για να ξεχρεωθούν τοκοχρεολύσια του παρελθόντος ξανά και ξανά. Δηλαδή τα χρήματα πήγαν στις τσέπες των τραπεζιτών, γερμανών, γάλλων κι ελλήνων… Οι τραπεζίτες αυτοί δάνειζαν την Ελλάδα με 7% επιτόκιο, όχι με δικά τους χρήματα, αλλά με χρήματα που δανείζονταν από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, με επιτόκιο μόνο 1% …ΛΗΣΤΕΙΑ!

Όταν ο ‘αξιόπιστος’ πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» σίγουρα δεν εννοούσε ότι υπάρχουν για Παιδεία, Υγεία, ανάπτυξη, μισθούς και συντάξεις. Αλλά για τους 301 βουλευτές, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία έτη έχουν δωρίσει, από τον κόπο του ελληνικού λαού στις ελληνικές τράπεζες 108 δις, έως σήμερα. Τη στιγμή που η πραγματική αξία του συνόλου των μετοχών των ελλ. τραπεζών δεν υπερβαίνουν τα 17 δις.

Άραγε γιατί δεν τις αγόρασαν;;;

Απίστευτο! Πως γίνεται μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως ισχυρίζονται να βρίσκει 108 δις για τη στήριξη των ελλ. Τραπεζών;

ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ξεζουμίζοντας εμένα, εσένα, εσάς! Μας τα στερήσατε τελικά όλα!

Γι’ αυτό ξύπνα κι εσύ κι έλα μαζί μας και βροντοφώναξέ τους: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

Ελάτε όλοι μαζί να τους βροντοφωνάξουμε ότι ο πλούτος που έχουν συσσωρεύσει ληστεύοντάς μας, δεν ανήκει στις τράπεζες και στις πολυεθνικές, στους εντός κι εκτός καινούργιους αφεντάδες, αλλά είναι ο μόχθος κι ο ιδρώτας του ελληνικού λαού.

Αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος, θέλει κότσια, υπομονή κι επιμονή. Αυτή τη φορά δε θα κάνουμε πίσω: δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα! Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

Σας ευχαριστώ,

Νίκη Λατινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου