Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη συνέλευση Δήμου ακρωτηρίου για τα Χαράτσια

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση κατοίκων του Ακρωτηρίου με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας συμπολιτών μας. Συζητήθηκαν τα νέα δυσβάστακτα μέτρα και επισημάνθηκε η ανάγκη να οργανωθούμε για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Πολλά νοικοκυριά ήδη αδυνατούν να καταβάλλουν τις έκτακτες εισφορές και τα τέλη απειλούμενα με συνέπειες που θα καταστήσουν αφόρητη την καθημερινότητά τους. Η ακρίβεια, οι μειώσεις μισθών, οι δανειακές υποχρεώσεις, οι επαπειλούμενες απολύσεις και η ανεργία επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Αποφασίσαμε να κινηθούμε άμεσα βάζοντας ως στόχο την αντιμετώπιση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος η προθεσμία για την καταβολή των οποίων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Ορίσαμε νέα συνέλευση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Κουνουπιδιανών στην οποία καλούμε όλους τους κατοίκους του Ακρωτηρίου για να ενημερωθούμε διεξοδικότερα, να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να κινηθούμε οργανωμένα και αποτελεσματικά ως σύνολο. Οι δυνατότητες που έχουμε είναι αρκετές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Νομικές κινήσεις σε συνεργασία με κατοίκους άλλων περιοχών και συλλογικούς φορείς με την υποστήριξη δικηγόρων και λογιστών.

• Άρνηση πληρωμής, εφόσον υπάρξει η αναγκαία υποστήριξη από μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων για να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις.

• Δυναμικές κινητοποιήσεις.

Έλα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και την περιουσία μας:

• με την προσωπική σου συμμετοχή στη λήψη και την υλοποίηση των
αποφάσεων
• με την ενημέρωση των γνωστών και των φίλων σου.


Σε περιμένουμε στη 2η συνέλευση των κατοίκων του Ακρωτηρίου τη
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 8:30 μμ στην Πλατεία
Κουνουπιδιανών με θέματα:


Δυνατότητες άρνησης πληρωμής εισφορών και τελών

Προετοιμασία για αντιμετώπιση του τέλους ακινήτων


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ


Δικά μου σχόλια: Από έναν φίλο, κάτοικο Κουνουπιδιανών, ενημερώθηκα οτι η πρώτη συνέλευση ήταν πολύ επιτυχημένη. Πάνω από 50 άτομα μαζεύτηκαν. Έγινε και η επόμενη συνέλευση τη δευτέρα με πάνω από 140 άτομα. Έγινε ενημέρωση από δικηγόρο και τοποθετήσεις σχετικές με τους νόμους, αλλά και σχετικές με το οτι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Αποφασίστηκε λοιπόν κινητοποίηση στην εφορία την Πέμπτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου