Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Παρέμβαση στη συνέλευση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης 29/8/2011

Μέλη της ανοικτής συνέλευσης πλατείας αγοράς στα Χανιά, έκαναν παρέμβαση στη γενική συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Απεύθυναν χαιρετισμό, συστήθηκαν και κάλεσαν σε συστράτευση όλου του λαού, ενάντια στην συνολική επίθεση που δεχόμαστε.

Το κείμενο που διαβάστηκε από την Πλατεία αγοράς έχει ως εξής:


Είμαστε άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε πολιτικής ιδεολογίας, κάθε επαγγέλματος. Συγκεντρωνόμαστε καθημερινά στην Πλατεία αγοράς, συμμετέχουμε και συναποφασίζουμε στην ανοιχτή συνέλευση, η οποία αρχίζει στις 20:30. Εκεί θα μας βρείτε να συζητάμε. Θα μας βρείτε και στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, σε όλη την Ελλάδα, στην Ισπανία, στις πλατείες όλης της Ευρώπης.

Δε φεύγουμε από τις πλατείες μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, κόμματα, τράπεζες, τρόικα, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Η αφορμή δόθηκε όταν προσπάθησαν να μας φορτώσουν ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Τους απαντάμε ότι δεν το αναγνωρίζουμε.

Αντιθέτως είναι δικά μας οι δημόσιες επιχειρήσεις και ο δημόσιος πλούτος.

Είναι δικά μας και δεν τα πουλάμε… Δεν πουλιόμαστε.

Ξυπνήσαμε τώρα

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για να ηττηθεί η πολιτική, που οδηγεί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, καθώς και αυτοί που τη στηρίζουν.

Διεκδικούμε τη Δημόσια δωρεάν Υγεία, Περίθαλψη και Παιδεία.

Να μπορούμε να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.

Είμαστε ενάντια σε αυτούς που ξεκινούν πολέμους και διώχνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους. Δεν θέλουμε ο τόπος μας να είναι ορμητήριο φονιάδων. Αγωνιζόμαστε να κλείσουν όλες οι βάσεις!

Επιλέξαμε να βγούμε στις πλατείες και να οργανώσουμε την αντίστασή μας εκεί. Επιλέξαμε να λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά με γενικές συνελεύσεις και διαβουλεύσεις. Είδαμε ότι λειτουργεί και το προτείνουμε παντού.

Ζητάμε λοιπόν σαν πολίτευμα την Πραγματική και Άμεση Δημοκρατία και εναλλαγή σε όλες τις θέσεις!

Επιλέξαμε να είμαστε ειρηνικοί. Μπορούμε να το διασφαλίσουμε με τη συμμετοχή όλων.

Προσπάθησαν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά, να μας καθοδηγήσουν, να μας σπιλώσουν. Τους απαντάμε ότι το κίνημά μας, δεν καθοδηγείται από κανέναν! (κόμματα, οργανώσεις, ΜΜΕ, προσωπικότητες κλπ.)

Δεν ήρθαμε εδώ για να σας μιλήσουμε για τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια. Ήρθαμε για να σας ακούσουμε.

Δεν ήρθαμε να σας πούμε πώς να αντιδράσετε στο δικό σας μεσοπρόθεσμο, στο δικό σας μνημόνιο. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα μέσα από τις δικές σας διαδικασίες. Ήρθαμε απλά για να σας πούμε ότι στεκόμαστε δίπλα σας. Δεν θέλουμε απλά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά να συμπορευτούμε μαζί σας.

Όσο δεν αντιδρούμε, τόσο θα έρχονται και νέα μέτρα σε όλα τα μέτωπα. Όσο αγωνιζόμαστε ο κάθε ένας μόνος του, τόσο θα δίνουμε χαμένες μάχες. Η επίθεση είναι συνολική και πρέπει και εμείς συνολικά να απαντήσουμε. Συνειδητά πρέπει να πορευτούμε τον ίδιο δρόμο. Μαθητές-Φοιτητές-Εργαζόμενοι-Συνταξιούχοι-Άνεργοι-Μετανάστες, πρέπει να συμπορευτούμε για την τελική νίκη.

Το χρέος δεν είναι δικό μας.

Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα, όλοι οι νόμοι και οι πολιτικές που τα στηρίζουν.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ήταν η πρώτη φορά που τα 4 κόμματα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου συνεργάστηκαν ανοικτά. Το έκαναν για την παιδεία και την κατάργηση του ασύλου. Στις 28-29 Ιούνη καταλάβαμε ακόμα καλύτερα τη χρησιμότητα του ασύλου. Καταλάβαμε τη χρησιμότητα ενός ελεύθερου χώρου κριτικής της εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μέρα που κουκουλώθηκε το σκάνδαλο της Siemens, την ίδια μέρα καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο..

Δεν αναγνωρίζουμε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το άσυλο είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Ζητούμε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια εκδήλωση/συζήτηση για την παιδεία στην πλατεία αγοράς και θέλουμε να καλέσουμε δασκάλους, μαθητές, γονείς, καθηγητές και εσάς. Ελπίζουμε ότι όταν κανονιστεί κάτι τέτοιο θα έρθετε για να συνεισφέρετε με τη δική σας γνώση και εμπειρία.

Ο Σεπτέμβρης έφτασε. Το ραντεβού έχει δοθεί σε όλη την Ελλάδα για τις 3 Σεπτέμβρη.

Στις 3 Σεπτέμβρη όλοι βγαίνουμε ξανά στις πλατείες.

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΡΑ! ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου