Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρακτικά Συνέλευσης (18/9/2011)

http://www.aganaktismenoi.chaniacrete.eu/square/meeting/183-chaniasquare-open-meeting-3-9-2011

Στο παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε μαγνητοφωνημένη τη συνέλευση. Αποφασίστηκαν κυρίως μέτρα ενημέρωσης των πολιτών για τους νέους φόρους. Για την ακρίβεια θα συναντηθεί η συντονιστική επιτροπή την Τετάρτη (πολλά μέλη σήμερα στο συντονιστικό γιατί είναι και πολύ η δουλειά) για να αποφασίσουν πως θα κάνουν αφισοκόλληση και μοίρασμα υλικού σε κάθε γειτονιά.

Στόχος είναι το κάλεσμα σε μια κεντρική συνέλευση την επόμενη Κυριακή στις 20:30 στην πλατεία δημοτικής αγοράς με μαζικότητα και η προσπάθεια συνέλευσης σε κάθε γειτονιά για το θέμα των νέων φόρων. Ιδίως του φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ που τους πλείτει όλους και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο. Εκεί θα αποφασιστεί και ο τρόπος αντίδρασης αφού θα έχουν διευκρινιστεί όλοι οι πιθανοί.

Επίσης αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με όλα τα σωματεία για να πάρουν θέση πάνω στο θέμα για τα νέα χαράτσια. Ο αγώνας ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών και η ανυπακοή πρέπει να είναι μαζική.

Επίσης την Τετέρτη συμμετέχουμε στην πορεία που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου γυμνασίου προς το δημαρχείο και τη δευτεροβάθμια στις 12:00. Η πορεία ξεκινά από το σχολείο. Επίσης συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία που θα γίνει την Πέμπτη από δασκάλους και καθηγητές στις 12:00 από την πλατεία δημοτικής αγοράς.


Για ενημέρωση:
Η πορεία των γονέων γίνεται λόγω της έλλειψης βιβλίων στο σχολείο σε μια προσπάθεια να έρθουν οι υπεύθυνοι προ των ευθυνών τους. Την Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση με σκοπό να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι γονέων. Οι καθηγητές θα έχουν 3-ωρη στάση την Πέμπτη και οι δάσκαλοι απεργία. Την Τετάρτη θα υπάρχει συντονιστικό όλων των φορέων της εκπαίδευσης. Θα καλεστούν και φοιτητές, μαθητές, γονείς.

Επίσης έγινε σχετική ενημέρωση από την ομάδα ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για τις αποφάσεις της σχετικά με τα νέα χαράτσια. Ενημέρωση έγινε και από ομάδα μηχανικών, που επιθυμεί να προωθήσει την ανυπακοή στην πληρωμή των νέων φόρων, στο σωματείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου