Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου 24/7/2011, από Πλατεία Συντάγματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση κήρυξε

τριακονταετή πόλεμο στην Κοινωνία

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. όπου απλά υπέγραψε, καθ' υπόδειξη της Τρόικας,(ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ) το νέο πακέτο “βοήθειας” στη χώρα που ρημάζεται από το Μνημόνιο..

Οπότε, για ποιο πράγμα ακριβώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Για την αποτυχία του Μνημονίου που εφαρμόστηκε με το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού; Για την κήρυξη οικονομικού πολέμου στην κοινωνία για τα επόμενα τριάντα χρόνια; Για την μετακύληση του μεγαλύτερου μέρους του κόστους στις πλάτες των επόμενων γενεών; Για την χρεοκοπία που ακόμα ρίχνει την σκιά της πάνω από την χώρα; Ποιο από τα μέτρα θα πάρει πίσω η κυβέρνηση ύστερα από την “επιτυχία” της;

Νέα δάνεια – νέο Μνημόνιο

Το ένα μνημόνιο φέρνει το άλλο. Το πρόγραμμα αξίας 158 δις ευρώ που θα “σώσει” την ελληνική οικονομία στην πραγματικότητα θα σώσει τις τράπεζες και τον λογαριασμό θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός. Μήπως, τελικά, για αυτό πανηγυρίζει η κυβέρνηση;

Η ίδια κυβέρνηση, αποδέχθηκε να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις στους δανειστές μας. Για αυτό, όχι μόνο δεν λέει κουβέντα και δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς είναι αυτές, αλλά προσπαθεί σε όλους τους τόνους να μας πείσει πως θα επιτύχει ακολουθώντας την ίδια πολιτική επίθεσης στην κοινωνία, αυτό δηλαδή που απέτυχε να καταφέρει με το πρώτο μνημόνιο. Νέοι φόροι, νέες περικοπές, νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των ίδιων, συνεχώς, κοινωνικών ομάδων.

Οι πλατείες είναι ακόμα εδώ

Αρχές Αυγούστου και ο κόσμος είναι στις πλατείες. Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, παρά την κατασυκοφάντηση των ΜΜΕ, παρά τα όποια σχέδια κεντρικής και δημοτικής εξουσίας να πάμε σπίτια μας. Δεν καταλαβαίνουν πως το κίνημα των πλατειών αποτελεί απάντηση στην ανάγκη της κοινωνίας να αμυνθεί. Αυτό που ως τώρα έχει γίνει δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αρχή, μια παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες που έρχονται. Είχαμε την θέληση, σπάσαμε τον φόβο, αποκτήσαμε αλληλεγγύη.

Ο φετινός Σεπτέμβρης δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα. Σηματοδοτεί την επιστροφή στους αγώνες, την επιστροφή στην προσπάθεια της ανατροπής των πολιτικών και των δυνάμεων εκείνων που βυθίζουν τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Η αρχή του φθινοπώρου θα είναι η αρχή της άνοιξης για τους αγώνες μας.

Για αυτό δίνουμε την 3η Σεπτέμβρη το πρώτο μεγάλο ραντεβού. για να συνδέσουμε τον σημερινό αγώνα με τους άλλους αγώνες του λαού μας, ενάντια στην τυραννία και τον δεσποτισμό, μιας και 3η του Σεπτέμβρη κερδίσαμε το πρώτο μας Σύνταγμα. Μια έννοια που δεν αποτελεί κάτι σημαντικό για την κυβέρνηση, αφού το έχει καταστήσει κουρελόχαρτο. Και αυτή θα είναι μόνη η αρχή.

Στον δρόμο του αγώνα

Δεν έχουμε πια άλλη επιλογή. Η ανατροπή όλων αυτών που μας καταπιέζουν και στερούν την ελπίδα μας για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος. Το νέο μνημόνιο δεν θα αφήσουμε εμείς να περάσει και δεν θα περάσει. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε! Εμείς θα είμαστε στις πλατείες όλης της Ελλάδας για όσο και αν χρειαστεί, ανυποχώρητοι στους στόχους μας, αδιαμεσολάβητοι και ειλικρινείς, κάνοντας πράξη την άμεση δημοκρατία. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.

Σήμερα την ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας που κατάντησε μια δεξίωση στο Προεδρικό μέγαρο και τιμώντας την απόφαση των ίδιων των αντιστασιακών να μην παρευρίσκονται λέμε:

Ο αγώνας συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος

24/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου