Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Προτιμάμε ελληνικά !!! , από Αφροδίτη Δ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!!!

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!



1. Αντί για τυρι gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μ...ας" Νάξου, Μυτιλήνης, η χωρα σου εχει πολυ καλα τυρια. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

2. Aντί για Παγωτα Nestle, Algida, προτιμήστε ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ.
3. Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola αγοράστε αναψυκτικα Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός και αλλα, πολλες περιοχες εχουν δικα τους αναψυκτικα, στηριξε την περιοχη σου βοηθαει και το περιβαλλον.
4. Αντί για μπυρα Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη).
5. Αντί για μακαρονια Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Ειναι εξαιρετικα και τα καλύτερα απο όλα.
6. Αντί για .. προσούτο και αλλα, αγοράσε μόνο ελληνικά αλλαντικα.
7. Αντί για σκληρο τυρι Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα) Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης, Κρητικες γραβιερες κλπ, οι περισσοτερες περιοχες της χωρας παραγουν εξαιρετικα τυρια.

8. Αντί για γαλα Βερόπουλου και Lidl* αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος ,Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ.

9. Αντί για Ουίσκυ κ.τ.λ., πιες και λιγο τσίπουρο, ούζο (καλοκαιριαζει κιολας), τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα!
10. Αντί για σοκολατες Nestle, αγοράστε μονο σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μονο Ελληνικης ιδιοκτησιας , ας σωθουν οι επιχειρησεις που επιμένουν να είναι ελληνικες). Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους.
11. Αντί για ταξιδια εκτός Ελλάδας φετος, προτιμήστε την Ελλάδα και παζαρέψ' τε τις τιμές !
12. Αντί για τσιγαρα Marlboro, Camel , Kent , Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράσε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ, BF. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Δείτε τις επιπτώσεις όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... μην πείς δεν με νοιάζει, διότι εσενα, ναι εσενα αφορά το θέμα.
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές παραγωγές, βοηθάτε στην αυξηση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε, στο τελος θα μας αγορασουν ολους.
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε το 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά  αλλοδαπούς, εχουν ενισχυθει και ενισχύονται οι οικονομίες τους**.


Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές παραγωγές, τωρα, στην δύσκολη κατασταση του σήμερα :

1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει μονο 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ.
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά! Ή, πιο απλά αλλάζοντας την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ:
Το μοναδικο Ελληνικο που εχει σουπερ-μαρκετ που εχει απομεινει ειναι ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο λόγω κρίσης, αλλα και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ- μαρκετ που αγόρασε), και καλές τιμές έχει και ποικιλία προϊόντων.

Στηριξ' τε τα μικρα παντοπωλεια τα μαγαζια της γειτονιας, τους ντοπιους συνεταιρισμους, μακρυα απο πολυκαταστηματα.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, ραγιαδες δεν λεει πια , ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια". Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, αλλα και από τον αριθμό στο BAR CODE...
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520 π.χ. 5 ||201287 || 470868 ||

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου