Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 13/6/2011

Στη σημερινή συνέλευση είχε ως θεματική τα εξής ζητήματα:1) τη δράση μας μετά την απεργία, περικύκλωση της περιφέρειας ή συνέλευση με τους εργαζόμενους, 2) την κατάρτιση εβδομαδιαίου προγράμματος δράσεων, 3) τη δομή του κινήματος και της συνέλευσης. Επιπλέον προτάθηκαν διάφορες δράσεις και ορίστηκε συγκεκριμένο ραντεβού για τον προαποφασισμένο αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος στις 14/6 στις 7.15 στην Αγορά. Λόγω μικρής συμμετοχής κόσμου η συνέλευση δεν είχε καταληκτικό χαρακτήρα για τα άνωθεν ζητήματα πέραν της δράσης ανήμερα της απεργίας. Αποφασίστηκε τα υπόλοιπα ζητήματα να συζητηθούν διεξοδικότερα στη συνέλευση στις14/6 όπου και να παρθούν οι αποφάσεις ανεξαρτήτως μαζικότητας.

α) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/6

Ακούστηκαν  οι εξής θέσεις:

-          Όταν θα βγούν οι εργατοπατέρες να μην τους αφήσουμε να μιλήσουν. Υστερα να πορευτούμε με τα υπόλοιπα μπλοκ και να καταλήξουμε στην Περιφέρεια, όπου να γίνει και συνέλευση.

-          Ας καταλήξουμε σε συγκερασμό δράσεων  για περικύκλωση της Περιφέρειας και συνέλευση με τους εργαζόμενους.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ
Ακούστηκαν  οι εξής θέσεις:

-          Κατατέθηκε χθες μία ολοκληρωμένη πρόταση για εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Δευτέρα: Θεματική συζήτηση
                                                                                                           ​                  Τρίτη: προβολή με βάση την αντίστοιχη εβδομαδιαία
           θεματική                                              

Τετάρτη: σύνταξη κειμένου με βάση τη  
               θεματική                                                                           

Πέμπτη: πορεία              
                                                                                    ​                                  Παρασκευή: μοίρασμα στη πόλη
                                                                                                                 ​        
Σάββατο: μοίρασμα στην πόλη                         
                                                                           ​          
Κυριακή: αποφασιστική συνέλευση


-          Συμφωνώ απόλυτα με την εβδομαδιαία πορεία, θα ενθαρρύνει τον κόσμο. Θετικές επίσης και διάφορες προτάσεις για συλλογική κουζίνα, ανταλλακτικό παζάρι κτλ. Στην αργεντινή σε περίοδο κρίσης άνθισαν τα κινήματα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε ζωντάνια, μουσική, φαγητό, κτλ.

-          Χρειάζεται ένα πρόγραμμα μερικών ημερών, αλλά δεν είμαστε σχολείο για να έχουμε πρόγραμμα εβδομαδιαίο, είμαστε ένα δυναμικό κίνημα.

-          Υποτιμάμε το ρόλο του κινήματος οι οικονομολόγοι δεν είναι το βασικό, το πολιτικό είναι αυτό που ορίζει τις ζωές μας.

-          Για να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε την επιστήμη. Το σύστημα έχει την κυριαρχία γιατί αξιοποιεί την επιστήμη προς την κατεύθυνση που θέλει, χρειαζόμαστε τη δύναμη της γνώσης του τρόπου που κινούνται για να τους ανατρέψουμε.

-          Σε σχέση με την πορεία δε νομίζω ότι είναι βοηθητική η πορεία σε εβδομαδιαία βάση, θα κουράσει και θα απογοητεύσει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ακούστηκαν  οι εξής θέσεις:

-          Το ζήτημα δεν είναι πόσος κόσμος είμαστε, αλλά τι συζητάμε. Βασικό θα ήταν να γίνεται κουβέντα για το πώς θα ζήσουμε. Μιλάμε για τη συνέλευση, εγώ βάζω ζήτημα δομής. Πρέπει να εκλέξουμε ένα συντονιστικό και να διαλύσουμε τις επιμέρους ομάδες.

-          Τις τελευταίες δύο βδομάδες παρακολουθώ  τη συνέλευση και α ήθελα να κάνω κάποια σχόλια σε σχέση με το γιατί ο κόσμος έχει ατονήσει. Δεν έχουμε θέσει έναν πολιτικό στόχο, ένα στόχο προοπτικής. Δεν έχουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα.

-          Κάποια σχόλια επί της διαδικασίας. Να αναρτώνται οι αποφάσεις, να εισηγείται ο συντονιστής με τα προηγούμενα που έχουν ειπωθεί. Να διαβάζονται οι προτάσεις που εκκρεμούν

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακούστηκαν  οι εξής θέσεις:

-          Σε περίπτωση που ψηφιστεί το μακροπρόθεσμο να συγκροτήσουμε το κίνημα «Δεν πληρώνω φόρους».

-          Να οργανώσουμε εναλλακτικές δράσεις, ανταλλαγές προϊόντων. Δεν περιμένουμε τις λύσεις από άλλους πρέπει να σκεφτούμε πως θα οργανωθούμε. Ας δούμε τι δουλειές έχει ο καθένας του τη μέρα και ποιες από αυτές μπορούμε να τις μεταφέρουμε στην πλατεία.

-          Να φτιαχτεί ένας πίνακας ανακοινώσεων στο κέντρο της πόλης ώστε να αναρτώνται τα υλικά μας.

-          Να διοργανώσουμε συλλογική κουζίνα στην πλατεία, να φέρουμε και μουσική, χρειαζόμαστε ζωντάνια.

-          Εκκρεμεί να αποφασίσουμε για αποκλεισμό στην εφορία, πότε θα γίνει και αν θα κάνουμε πορεία ή άλλη δράση την Πέμπτη 16/6 που έχει απεργία το εργατικό κέντρο.

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΟΛΙΤΩΝ

Ακούστηκαν  οι εξής θέσεις:

-          Να δεσμευτούμε για αύριο, να είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε, 7.15 ραντεβού στην αγορά.

-          Είμαι πολύ τσαντισμένος δε βλέπω πλέον γερόντια, άνεργους, υπαλλήλους της ΔΕΗ, κτλ. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε ρότα, έχουμε καταντήσει η πλατεία της μιζέριας. Πρέπει να αναλάβουμε δράση.

-          Υπήρξε μια διαμαρτυρία στη χθεσινή συνέλευση επειδή δε διαβάστηκαν τα κείμενα της ομάδας αντιπληροφόρησης. Υπήρχε δίκιο σε αυτό απλά ήταν κάτι που αμέλησε η κοπέλα που το είχε αναλάβει, ήταν αμέλεια λόγω απειρίας, δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Εδώ υπάρχει ένα ελεύθερο μικρόφωνο που ο καθένας μπορεί και πρέπει να εκφραστεί. Τα παιδιά που ήταν χθες καλώς διαμαρτυρήθηκαν, απλά να καλέσω όλους μας να είμαστε πιο ενεργοί και συμμετοχικοί.  

-          Ακόμα και αν είμαστε λίγοι εδώ, μπορούμε να φωνάξουμε και άλλους, ο καθένας έχει από δυο φίλους.

-          Κάποιοι είναι υπεραισιόδοξοι, κάποιοι απογοητεύονται αμέσως. Μία αποτίμηση είναι ότι ο κόσμος είναι μαθημένος εδώ και χρόνια να εκχωρεί διαρκώς τις πολιτικές του ευθύνες σε άλλους. Φαίνεται όμως πως ενδιαφέρεται, ρωτάει να μάθει τι κάνουμε και στα κεντρικά ραντεβού δίνει το παρόν, όπως τις Κυριακές. Άρα τις Κυριακές χρειάζεται να κάνουμε έναν απολογισμό να μπαίνει το στίγμα της εβδομάδας. Μην είμαστε απαισιόδοξοι, πάμε καλά, αρχικά πιστεύαμε ότι δε θα κρατήσει, αλλά είμαστε ακόμα εδώ.

-          Σε σχέση με αυτούς που πίστευαν ότι θα φύγουμε νωρίς από την πλατεία κάνουν λάθος. Η αρχική εντύπωση αυτών που το διοργάνωσαν ήταν ότι θα κρατήσουμε πολύ, ότι κάτι θα πετύχουμε.

-          Κάποιοι εκφράζονται με τη σιωπή, η σιωπή είναι συνενοχή, κάποιοι εκφράζονται μ την οργή, η οργή είναι απάντηση για τους εχθρούς.

-          Βλέπω ότι δεν είμαστε λίγος κόσμος, αλλά ότι δεν υπάρχει βούληση να πάρουμε αποφάσεις.

ΑΠOΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

-         15/6 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10.00 στην πλ.Αγοράς, με μικροφωνική της συνέλευσης

-         Η πορεία α κινηθεί προς την Περιφέρεια για την συμβολική περικύκλωση της

-         Ανοιχτή σε συνέλευση με τους εργαζόμενους μετά την πορεία

-         Συναυλία τη Τετάρτη 15/6 το απόγευμα στην πλ.Αγοράς με τους Prima Vista.

-         Οι υπόλοιπες αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέλευση στις 14/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου