Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 9/6/2011

  • Προβολή ενημερωτικής συνέντευξης – ανάλυσης Δανειακής Σύμβασης από το Συνταγματολόγο κ Κασιμάτη
  • Ανάγνωση προγράμματος εβδομάδος


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :

  1. Να συσταθούν ομάδες σε σχέση με θεματικές ενότητες, να ορισθούν θεματικές συνελεύσεις.
  2. Προβολή ταινίας στη Γαλλική Σχολή.
  3. Να γίνουν κι άλλες δράσεις: Κυριακή συναυλία
  4. Ο κόσμος να κατέβει μαζικά στην απεργία στις 15/06/2011
  5. Οι συνελευσεις να γίνονται ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ


  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ :

  • Απεργία πολυτέκνων, 300 πολύτεκνοι δεν έχουν πάρει το επίδομα των 200 € για το τρέχον δίμηνο και επιπλέον τους έκαναν αναδρομικές κρατήσεις από τον Ιανουάριο. Πολυτεχνείο : Διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου. Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους σε ανοικτή πανεπιστημιακή συνέλευση, συζήτηση στις 14/06 στις 12:00
  • Όσα ξέραμε για την παιδία δεν θα είναι πια δεδομένα, ειδικά για τα πανεπιστήμια. Το μνημονιακό πανεπιστήμιο θα οδηγήσει σε ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει τη διοικητική μετάλλαξη του από επιστημονική – ακαδημαϊκή κοινότητα υιοθετώντας ένα σύστημα διοίκησης που θυμίζει επιχειρήσεις με managers. Θ αναγκαστούν τα πανεπιστήμια να βρίσκουν χορηγούς. Τα ιδρύματα τα ίδρυσαν πολιτικά πρόσωπα και τώρα υποστηρίζουν ότι δεν είναι ορθή η δομή των πανεπιστημίων. Στόχος τους είναι να περικόψουν με λογιστικό τρόπο δαπάνες για να πληρώσουν χρεολύσια στα λαμόγια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το πανεπιστήμιο ανήκει στο λαό!
  • Γίνεται σαφές ότι η επίθεση γίνεται όχι για να μειωθούν επιδόματα αλλά για να καταργηθεί το κράτος πρόνοια. Δύο τάξεις ιστορικά, πληβείοι και αριστοκράτες, οικονομική ολιγαρχία. Σήμερα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση στη Θατσερική επίθεση, στην κατάργηση κεκτημένων. Η επίθεση είναι στην οικονομική ολιγαρχία, για να αφανιστεί κάθε δημόσιο αγαθό. Χρειάζεται αντεπίθεση του λαού!
  • Γονείς παιδιά συνεννοηθείτε! Ήμαστε λίγοι οι καθηγητές στις κινητοποιήσεις και το αντίτιμο θα το ζήσουμε το Σεπτέμβριο. Τι είναι αυτό που υπήρχε στα κεκτημένα δικαιώματα? Τι πρέπει να υπάρξει? Η εμπιστοσύνη στη συλλογική πάλη. Ο κόσμος με τη συμμετοχή του στην απεργία στην απεργία στις 15/06/2011 να παλέψει απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματά μας.
  • Κοροϊδευόμαστε. 50 άτομα group therapy. Κατακτήσαμε κάτι όλο αυτό τον καιρό? Είμαστε 1300 την καλή μέρα, σήμερα μόνο 50, κάτι δεν πάει καλά. Πού είναι ο κόσμος που υποφέρει?
  • Αν είμαστε 20, 30 ή 50 είναι γιατί τον διώξαμε. Δεν μπορούμε να έχουμε διαφωνίες εδώ, πρέπει να χωράμε όλοι: παπάς, πολίτης με σημαία, αναρχικός, ΠΑΣΟΚ κλπ Τα πουλάνε όλα και εμείς τσακωνόμαστε ακόμα. Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική αλλά φοβάμαι για τα παιδία μας. Μου είπαν να πάρουμε τις μαγκούρες και να πάμε στη Βουλή. Πριν ακούσω αυτά σήμερα δεν συμφωνούσα αλλά τώρα να πάμε. Είναι Προδότες!
  • Έχουμε μείνει 60-80 άτομα εδώ αλλά δεν απογοητεύομαι, ας κάνουμε αυτοκριτική. Έχουμε διώξει κόσμο γιατί βλέπει κινηματικό κόσμο. Επίσης δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουμε εδώ, αυτό που γίνεται εδώ είναι μια ζύμωση παρακαταθήκη για το μέλλον, για την άμεση δημοκρατία. Στον κόσμος ανήκει η συνέλευση, ο δρόμος, η πλατεία… Να αφήσουμε τον κόσμο ακόμα κ να διαχειριστεί τον φασισμό, το ανέχεται? Κάποτε θα θυμόμαστε ότι είχαμε μια ισότιμη συνέλευση!
  • Συμφωνώ! Ήρθα εδώ γιατί κάποιοι είπαν: υπάρχουν λεφτά… και κυβερνούν με άλλο τρόπο, το μνημόνιο που δεν ψήφισα! Τα ψηφίσματα της Συνέλευσης με βρίσκουν σύμφωνο αλλά δεν αγγίξαμε το σημερινό άμεσο πρόβλημα του κόσμου, να βάλουμε το θέμα σε άλλη βάση πιο σύντομη και συγκεκριμένη.
  • Νομίζω ότι γίνεται ουσιαστική συζήτηση αλλά θέλει χρόνο. Τίποτα δεν γίνεται με παρθενογένεση. Γνώμη μου είναι ότι ο κόσμος ήρθε εδώ γιατί αδειάζει η τσέπη του, η σύνταξή του, το μέλλον των παιδιών του…. Το νέο κίνημα δε γεννιέται από τη μια μέρα στην άλλη! Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση με μέτρα. Δεν θα ήθελαν αυτό το κίνημα να ζητήσει εκλογές, δημοψήφισμα. Να μιλήσει ο κόσμος, αυτός που ζει και νιώθει!
  • Εγώ θεωρώ ότι πάμε καλά! Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι πολιτικοί πήρε τον κατήφορο και εμείς πήραμε τον ανήφορο και δεν μπορούμε να τρέχουμε. Δε συμφωνώ ότι δε μπορούμε να διαφωνούμε, χαίρομαι που μιλάμε χωρίς βια. Χρειάζεται συμμετοχή και η συμμετοχή θέλει χρόνο και κουλτούρα. Μη μας πιάνει απαισιοδοξία γιατί το διαχέουμε και θα ηττηθούμε από μόνοι μας.
  • Από τις πρώτες μέρες έρχομαι και θυμάμαι κόσμο που στην αρχή μιλούσε αλλιώς, που έδιωχνε. Τώρα μιλούν πιο δημοκρατικά, έγιναν ψηφίσματα. Ο κόσμος από θυμό και αγανάκτηση έχει κατέβει μόνος του. Μπορούμε να ξεκινήσουμε δράσεις και να έρθει και άλλος κόσμος. Να βγούμε τώρα πια από τις γειτονιές.
  • Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τις ζωές μας, τους στόχους, τις επαφές μας. Είμαστε εμφανώς παλιά σκεύη με παλιό υλικό, μπολιαζόμαστε εύκολα, προσπαθώντας το μείζων θα αλλάξουμε και το ελάσσων.
  • Τις πρώτες μέρες ψάχναμε δεν ορίζαμε πόσο θα κρατήσει, συζητούσαμε και ψάχναμε. Αυτό κόπασε. Όπως και να έχει όμως δεν υπάρχει μαζικότητα και αυτό είναι αυτοκριτική.
  • Μη μας πιάνει κανένας είδους φόβος. Το μεγαλύτερο φόβο τον έχουμε σπάσει. Να συντονίσουμε τα επόμενα μας ραντεβού την Κυριακή και το επόμενο μαζικό κάλεσμα στην απεργία. Και μια πρώτη νίκη του κινήματος αυτού είναι ότι πήγαν πίσω τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, ελπίζοντας ότι τέλος του μήνα θα έχουμε φύγει.
  • Θάνος – Καλαμάτα : Και εμείς εκεί πρέπει να εστιάσουμε σε δράσεις, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ για να μάθει ο κόσμος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
  • Να μην προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο, ούτε με υπονοούμενα. Να λαμβάνουμε υπ όψιν μας όλες τις απόψεις. Να μη χάνουμε την αισιοδοξία μας, αλλά δε μας περισσεύει κανείς. Πρέπει να γίνει μαζικό. Ο πολύς λαός για να έρθει πρέπει να ενημερωθεί και να έρθει για το ξεπούλημα που γίνεται. Πρέπει να τους σεβόμαστε όλους.
  • Νομίζω ότι για να πίσουμε τον κόσμο να έρθει εδώ, πρέπει να τον πείσουμε ότι του δίνουμε διέξοδο στο πρόβλημά του.
  • Φοιτητής : Η μαζικότητα ή η μη μαζικότητα έχει σχέση με τις συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν εξεταστική η οποία μπορεί να γίνει στις 15/06, ημέρα της απεργίας. Ο καθένας μας πρέπει να ξεκαθαρίσει γιατί είναι εδώ και να βρούμε έναν κοινό στόχο.
  • Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανακοίνωση από το Συντονισμό Δράσεων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων και ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα όσων επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου