Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Απάντηση - Επιστολή στα Χανιώτικα Νέα της Νικολέτας Μπουλταδάκη.

Οι επιστολές της Αντι-πλατείας στην τοπική εφημερίδα Χανιώτικα Νέα συνεχίζονται, μέσα στο γενικότερο κλίμα προσπάθειας δυσφήμησης των Αγανακτισμένων, των τελευταίων ημερών.

Τελευταία χαρακτηριστική αυτής της προσπάθειας, ήταν προσωπική απάντηση στην επιστολή του Δημήτρη Μακρή:



Επιστολές υπάρχουν όμως από όλες τις πλευρές. Εδώ, εκείνη της Νικολέτας Μπουλταδάκη, που δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα, 18/7.


Αγανακτισμένοι και πλατεία Αγοράς

Κύριε διευθυντά,με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος της πόλης μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο προσκαλλούσε το δημοτικό συμβούλιο να τον συνδράμουν σε κίνηση «εκκαθάρισης» της πλατείας Δημοτικής Αγοράς από τους Αγανακτισμένους Πολίτες, κάτι που τα υπόλοιπα μέλη το αρνήθηκαν... Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που του ασκείται από πολλές «δημοκρατικές» φωνές, ότι τάχα η εικόνα της Αγοράς με τα πανό κατά του Μνημονίου και τις 2 σκηνές, αποθαρρύνουν τον τουρισμό, αλλά θα θέλαμε να τις απαξιώσει όπως άλλωστε αρμόζει στα σοσιαλιστικά - κοινωνικά του φρονήματα...Θα θέλαμε επίσης, να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας ότι οι σκηνές αρχικά στήθηκαν προσωρινά στο πλαίσιο μιας δράσης κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Μνημονίου (28-29/06/2011). Στη συνέχεια, όμως αποφασίσαμε να τις διατηρήσουμε γιατί πολλοί συμπολίτες μας, άστεγοι πλέον, μας ζήτησαν να διανυκτερευούν μέσα σε αυτές... Οπως όλοι ξέρουμε στα Χανιά, δυστυχώς δεν υπάρχει στέγη αστέγων! Θα έπρεπε, λοιπόν πρώτα να μας προβληματίσει τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους κι έπειτα να σκεφτούμε την εικόνα μας... Μία άλλη πολύ σημαντική ενημέρωση είναι ότι στην πλατεία κάθε βράδυ στις 8 διανέμουμε συσσίτιο, καθώς δεν υπάρχει άλλη δομή που να φροντίζει για την εσπερινή σίτιση των απόρων κι επιπλέον για να ανακουφιστεί η προσπάθεια των συσσιτίων της Σπλάντζιας, η οποία πλέον δεν υποστηρίζεται από τον Δήμο Χανίων...Αλήθεια, γιατί όχι κύριε Δήμαρχε; Μια καλή ιδέα θα ήταν εφόσον πιθανόν υπάρχει έλλειψη χρημάτων να στερηθεί η πόλη μας τις πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις για φέτος το Καλοκαίρι και να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πόρους για κοινωφελείς σκοπούς...Επειτα, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μας με τη συνδιαλλαγή μας με τους τουρίστες της πόλης μας. Καθημερινά πολλοί άνθρωποι έρχονται και μας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους, μας ενημερώνουν για την οικονομικοπολιτική κατάσταση στη δική τους χώρα και ανταλλάσσουν με μας τις δικές τους εμπειρίες από τις δικές τους πλατείες. Το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν είναι τοπική υπόθεση, είναι Πανευρωπαϊκή... Και δυστυχώς ή ευτυχώς, οι ξένοι επισκέπτες είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένοι για την κατάσταση της χώρας μας απ? ό,τι εμείς οι ίδιοι... Σταματείστε λοιπόν, να τους υποτιμάτε!Εμπιστευόμαστε τα ανθρωπιστικά αισθήματα τουΔημάρχου μας -αποδεδειγμένα με τις πολλές ιατρικές δομές τις οποίες εγκατέστησε στην πόλη μας- και προσδοκούμε να δώσει δημοσίως μία απάντηση σε όλους όσοι για χάρη του κέρδους κωφεύουν και εθελοτυφλούν σε αυτό που συμβαίνει στον γείτονά του... Γιατί εμείς πριν από Αγανακτισμένοι, είμαστε άνθρωποι... τόσο απλά...Με εκτίμηση. Νικολέτα Μπουλταδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου