Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 22/6/2011

Στη συνέλευση της 22.06.11 ακούστηκαν οι εξής ανακοινώσεις, προτάσεις, τοποθετήσεις:

Ανακοινώσεις:

-          Από την ομάδα δραστηριοτήτων: Την Κυριακή στις 21:30 προβολή στο πλάι της Αγοράς μετά το πέρας της συνέλευσης του ντοκυμαντέρ της Ναόμι Κλάιν «Το Δόγμα του Σοκ»

Ακούστηκαν οι εξής απόψεις:

-          Θέλουμε να γίνονται δράσεις και δε χρειάζεται να περνούν όλα από τη συνέλευση. Αλλά αφού μέχρι τώρα έτσι λειτουργούμε, δηλαδή να περνούν όλα από τη συνέλευση, κακώς κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε και αυτή η πρόταση να συζητηθεί εδώ. Προσωπικά συμφωνώ με την προβολή του ντοκυμαντέρ, αλλά ίσως η Κυριακή να μην είναι καλή μέρα, είναι και το αντιρατσιστικό.

-          Αν προβληθεί η ταινία στην πλατεία θα ακολουθήσει συζήτηση, άρα πρέπει πρώτα να συζητηθεί το θέμα της προβολής. Αν γίνει στο πλάι της πλατείας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την συνέλευση.

-          Δεν πρέπει να αποδυναμώνουμε τη διαδικασία της συνέλευσης με δράσεις παράλληλες όπως η προβολή.

-          Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε καμήλες. Η ομάδα καλά κάνει και προχωράει στις δράσεις, ας μη γίνουμε περισσότερο γραφειοκράτες. Δε βλέπω τίποτε αρνητικό να προχωράμε σε δράσεις παράλληλα με τις συζητήσεις. Είναι και τα δύο εξίσου σημαντικά.

Προτάσεις:

-          Στήσιμο κάλπης την Κυριακή στην πλατεία όπως θα γίνει και στην Αθήνα για Δημοψήφισμα όσον αφορά αν επιθυμούμε ή όχι την αλλαγή του Συντάγματος.

-          Αύριο (23.06.11) στις 10 το πρωί στην πλατεία για μοίρασμα φυλλαδίων. Ανάγκη να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

-          Μοίρασμα φυλλαδίων από τον καθένα στον εργασιακό του χώρο.

-          Να πάμε όσοι ενδιαφερόμαστε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24.06.11 στις 14:00 όπου θα συζητηθεί το ζήτημα του πάρκου της Αμπεριάς.

-          Υπάρχει η σκέψη για μετακίνηση ομάδας από όλη την Ελλάδα, και από την Κρήτη προς Αθήνα την Δευτέρα 27.06.11 εν όψει του μεσοπρόθεσμου.
Μπορούμε να το σκεφτούμε και να αποφασίσουμε όσοι θέλουμε να πάμε.

-          Να υπάρχει από νωρίς κόσμος στην πλατεία, όσοι μπορούμε, και να γίνονται δράσεις και από πιο νωρίς, γιατί έρχεται κόσμος για να δει τι κάνουμε και φεύγει.

-          Να ζητήσουμε από την ΑΝΕΚ φτηνότερο ή και δωρεάν εισιτήριο για να πάμε Αθήνα.

Τοποθετήσεις:

-          Ανάγκη για επικέντρωση στο σύνθημα «Πάρτε πίσω τα μέτρα». Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, πρέπει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Να υπάρχει το σύνθημα αυτό παντού, στα φυλλάδια, και στις πορείες-απεργίες.

-          Υπάρχει θέμα διαχείρισης εξουσίας. Η πλατεία πρέπει να μπορεί να αποφασίζει ποιος θα μας εξουσιάζει. Ναι στη συμμετοχή μας στην απεργία.

-          Ανάγκη τόσο για βραχυπρόθεσμο όσο και για μακροπρόθεσμο στόχο. Ως βραχυπρόθεσμος στόχος είναι σίγουρα η απόσυρση του μνημονίου και η άρση των μέτρων, αλλά πρέπει να έχουμε στο νου μας και τον μακροπρόθεσμο στόχο, δηλαδή να συζητάμε για το οικονομικό-πολιτικό σύστημα και να βρούμε προς τα που θέλουμε να πάμε.

-          Τα αιτήματα της πλατείας έχουν ήδη γραφτεί και έχουμε προχωρήσει ήδη. Να συσπειρωθούμε όλοι για την 48ωρη απεργία.

-          Ανάγκη για μαζικότερη παρουσία ενηλίκων στην πλατεία

-          Η Κυριακή είναι μέρα σημαντική γιατί είναι παραμονή της 48ωρης απεργίας. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις.

-          Το δημοψήφισμα θεωρώ ότι είναι χωρίς νόημα.

-          Ανάγκη ανάδειξης αγνών πατριωτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου