Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 6/6/2011

Πρακτικά της ανοιχτής συνέλευσης 06/06/11

Θέματα που προέκυψαν και συζητήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνέλευσης.

1. Συζήτηση και ψήφισμα για την ζωντανή αναμετάδοση της συνέλευσης (μέσω internet).

Ακούστηκαν οι εξής απόψεις:

* Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε καθώς απο την κάμερα δεν φαίνονται τα πρόσωπα μας γιατί δεν υπάρχει καθαρή ανάλυση.

* Αν υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση θα μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθούν και άτομα που δεν μπορούν να βρίσκονται εδώ.

* Είναι θετικό γιατί θα προσελκύει τον κόσμο.

* Διαφωνώ με την παρουσία της κάμερας, θέλουμε τον κόσμο εδώ και όχι στους δέκτες.

* Δεν θέλουμε να γίνουμε Reality show, να βγούμε στους δρόμους και όχι να παρακολουθούμε την συνέλευση από τον καναπέ, δεν έχουμε ανάγκη τα μέσα.

* Μπορεί να υπάρχει μόνο ήχος και όχι εικόνα καθώς μας ενδιαφέρει το τι λέει ο καθένας και όχι οι φάτσες μας.

Ψηφίστηκε να κλείσει η κάμερα ενώ τέθηκε πρόταση για την ζωντανή αναμετάδοση μόνο ήχου.

Ακούστηκαν οι εξής απόψεις :

* Πρέπει να υπάρχει απευθείας αναμετάδοση γιατί δεν μπορούν όλοι να είναι πάντα εδώ.

* Πρέπει να δείξουμε οτι στα Χανιά γίνετε κάτι μέσα απο βίντεο και φωτογραφίες.

* Ο κόσμος πρέπει να μάθει μέσα απο το Ιnternet και το facebook τι γίνετε εδω; Αν ναι ντροπή μας.

* Επιλέξαμε οτι δεν θέλουμε τα ΜΜΕ και οτι εμείς θα φτιάχνουμε φυλλάδια κτλ αλλά αυτό δεν γίνετε γιατί δεν έρχεται κόσμος. Οι μεγαλύτεροι, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο όπως οι μαθητές (οι οποίοι αδιαφορούν ). Χρειάζεται να επικοινωνήσουμε το πράγμα με κάποιον τρόπο.

* Ο ήχος πρέπει να υπάρχει γιατί έτσι διευκολύνονται και τα άτομα που κρατάνε τα πρακτικά καθώς πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να τα γράφουν όλα.

* Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα και με τον ήχο.

* Διαφωνώ με την παρουσία της κάμερας και την αναμετάδοση ήχου γιατι κάποια ''τσακάλια'' μπορούν να κόψουν και να ράψουν αυτά που λέμε και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίων μας.

* Πρέπει να διατηρήσουμε την αμεσότητα στην επικοινωνία μας και να είμαστε όλοι παρόντες εδώ.

* Τόσοι αιώνες πέρασαν χωρίς internet και facebook και τώρα δεν μπορούμε χωρίς αυτό;

* Ας προσπεράσουμε αυτή την δυσκολία, όποιος δεν θέλει να ακούγεται η φωνή του ας το δηλώσει. Είτε βγαίνει προς τα έξω είτε όχι αυτό που γίνετε εδώ δεν μπορεί να κρυφτεί! Να είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι για να δώσουμε κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους ώστε να έρθουν εδώ. Χτες κάναμε μια μεγάλη κατάκτηση, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε ! Οι κρατούντες ανησυχούν πολύ για αυτό το κύμα της οργής στους δρόμους.

* Μην μας πιάνει πανικός για τον ήχο και την κάμερα, να προχωρήσουμε ποιο δυναμικά και αποφασιστικά.

* Κάθε μέρα 300 εως 1500 άτομα δεν φτάνουν! Πέρα απο το φυλλάδιο δεν έχουμε τίποτα άλλο. Τα τηλεοπτικά μέσα παίζουν μόνα τους, εμείς πως θα ακουστούμε;

Ψηφίστηκε θετικά η πρόταση για την ζωντανή αναμετάδοση μόνο ήχου.

2. Τοποθετήσεις.
* Να προσέχουμε την γη, να μην πετάμε σκουπίδια και να μην βάζουμε φωτιές στα δέντρα... είπε ένα μικρό κοριτσάκι.

* Νιώθω ότι κάτι έχει αλλάξει στην πλατεία... πρέπει να κλείνει το μικρόφωνο για λίγο και να γίνετε συζήτηση μεταξύ μας που είναι πολύ σημαντικό.

* Κάθε μέρα πρέπει να φέρνουμε κόσμο, αν δεν δείξουμε την ιδεολογία μας πως θα έρθουν; Πριν κάποιες μέρες δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες μας σε φασιστικό site

* Το Σάββατο μοιράστηκαν 500 φυλλάδια. Εγώ μοίρασα 150 και περίπου το 30% του κόσμου δεν ξέρει τι κάνουμε εδώ, πρέπει να το συνεχίσουμε!

* Χτες υπήρχε τεταμένο κλίμα και εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν παρατράγουδα. Είδα δυο στρατόπεδα και φοβήθηκα μην γίνει γήπεδο εδώ αλλά η μαζική παρουσία ήταν η εξαιρετική περιφρούρηση. Δεν είναι απαραίτητο όποιος έρχεται με σημαία εδώ, να είναι φασίστας.

* Στις 15 Ιουνίου θα γίνει μια ιστορική αναμέτρηση. Να οργανώσουμε την κινητοποίηση γιατί είναι πολύ δύσκολο να απεργήσει κόσμος στον ιδιωτικό τομέα.

* Να δοθεί το στίγμα ότι η ανεργία θα είναι καθοριστικό πλήγμα απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του.

* Χτες η πλατεία έδειξε ωριμότητα και αυτο μας δίνει δύναμη. Το χειρότερο θα ήταν να αφήσουμε τις πλατείες στους επαγγελματίες του κινήματος. Οι υπονομευτικές απόψεις αποτρέπονται πολιτικά και μαζικά, όχι κανονιστικά.

* Ανάμεσα στην παρέα που ήρθε χτες ήταν κρυμμένοι δυο χρυσαυγήτες, ήθελαν να μας βάλουν να παίξουμε ξύλο με τους Αποκορωνιώτες για να πουν μετα ότι χτυπάμε τους αγρότες που έρχονται εδώ.

* Σε περιοχές που εκτελέστηκαν οι παππούδες μας απο τους Ναζί υπάρχουν σήμερα 15χρονοι νέοι που γραφουν ναζιστικά συνθήματα. Όταν το σύστημα (το οποίο χρησιμοποιεί τον εθνικισμό για να διασωθεί ) μας εξαθλιώνει, η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η αντίσταση είναι οι δρόμοι για την ανεξαρτησία.

* Υπάρχουν σημαίες που χωρίζουν και άλλες που ενώνουν. Δεν εκφράζονται όλοι μέσα από την σημαία της χώρας τους. Η Ελληνική σημαία κυματίζει και σε άλλες χώρες γιατί όχι και στα Χανιά;

* Το αίτημα που μας έφερε εδώ είναι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να το πετύχουμε πρέπει να πεταχτεί έξω η τρόικα. Να στηρίξουμε τις απεργίες των εργαζομένων. Το μέλλον είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός και όχι ο καπιταλισμός.

* Έχουμε μιλήσει για σύμβολα και σημαίες, πρέπει να οργανωθούμε για να μην καταντήσει όλο αυτό μια κουβέντα καφενείου.

* Ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα (φασίστες και κάμερες).

* Η συμμετοχή του κόσμου είναι σημαντική γιατί εκπαιδευόμαστε στην δημοκρατία. Πρέπει να ασχοληθούμε με την ουσία και όχι με τον τύπο (τυπικότητα). Χτες οι φασίστες απομονώθηκαν απο την μαζικότητα της συνέλευσης. Δεν πρέπει να θέτουμε θέματα που μας χωρίζουν, η σημαία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό και καλύτερα να σταματήσει εδώ αυτό το θέμα με τις σημαίες.

* Οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές, αυτό διασφαλίζεται απο την μαζικότητα και φάνηκε χτες. Ο λόγος που ερχόμαστε εδώ είναι οτι έχει ξεκινήσει μια επίθεση εδω και πολλά χρόνια (η οποία εκφράζεται μέσα από το μνημόνιο) και καταπατεί όλα μας τα δικαιώματα. Να απαιτήσουμε τα δικαιόματα που μας έχουν στερήσει, να βγούμε όλοι στους δρόμους με ένα σύνθημα : ''πάρτε πίσω τα μέτρα σας''.

* Κάλεσμα του κόσμου στην αυριανή ποδηλατοπορεία (07/06 στις 12 το μεσημέρι).

* Το κάθε σύμβολο εκφράζει το κράτος που το αναρτά.

* Όσοι ήρθαν χτες για να διαλύσουν την συνέλευση δεν τα κατάφεραν. Να ασχοληθούμε με αυτούς που μας επέβαλαν τα μέτρα και όχι με αυτούς που ήρθαν χτες. Διαφωνώ με το να έρχονται εδω οικονομολόγοι για να μας εξηγήσουν οτι δεν χρωστάμε .. αυτό το ξέρουμε. Όλοι είμαστε κατα των βάσεων δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος ειδικός να μας το αναλύσει.

* Έχουν γίνει είδη πολλές (δυστυχώς ολιγομελείς) διαδηλώσεις κατά των βάσεων.

* Να μάθουμε να κοιτάμε τους γύρο μας και όχι μόνο τον εαυτό μας.

* Άτομα από τον ίδιο χώρο έρχονται και λένε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια και γιαυτό έχει φύγει ο κόσμος.

* Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ενα βήμα από το οποίο θα εξαρτηθεί το μέλλον μας....το μέλλον που θέλουν να μας στερήσουν.

* Να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε. Εδώ δεν βλέπω κανένα από τους απεργούς.

3. Προτάσεις.

* Δημιουργία ομάδας για στήριξης απελπισμένων ανθρώπων από ειδικούς ψυχολόγους.
* Ενημέρωση για το facebook από έναν καθηγητή στο Ρέθυμνο που μπορούμε να του προτείνουμε να έρθει εδώ.
* Να γίνονται θεματικές συζητήσεις για θέματα που μας απασχολούν. πχ παιδεία (να ακουστούν οι μαθητές), υγεία, μετανάστες, ανεργία, ρύπανση κτλ.
* Να προγραμματιστούν απεργίες κυρίως στις 15/06 για να ''παραλύσει'' όλη η Ελλάδα.
* Αυτοί που ήρθαν χτες έβριζαν και έκαναν χειρονομίες. Να αποφασιστεί απο την συνέλευση να μην επιτραπεί να ξανά έρθουν εδω αυτά τα άτομα και να οργανώσουμε ομάδα περιφρούρησης.
* Να γίνουν συζητήσεις και να ακουστούν ιδέες για την οργάνωση της απεργίας. Να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους της δουλειάς και να καταγγείλουμε δημόσια την τρομοκρατία.
* Οργάνωση μιας εκστρατείας (καμπάνια) ενημέρωσης και ιστορικής μνήμης με ταμπλό που θα στηθούν στην αγορά και στα οποία θα αναρτηθούν φωτογραφίες-ντοκουμέντα εκτελεσθέντων, προβολή video κτλ.
* Άνοιγμα ηλεκτρονικής σελίδας για μάζεμα υπογραφών ενάντια στην παραμονή των βάσεων και άνοιγμα βιβλίου συλλογής υπογραφών για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
* (Τοποθέτηση πάνω στην προηγούμενη πρόταση) Το ψήφισμα για τις βάσεις μπορεί να γίνετε μέσα απο την σελίδα των <<αγανακτισμένων>>.
* Να ψηφίσουμε αν θα επιτρέπονται ή όχι οι σημαίες και τα σύμβολα.
* Να υπάρχουν στην πλατεία όλες οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο κίνημα.
* Να διαβαστεί το κείμενο με τα αιτήματα των <<αγανακτισμένων>> στην εκκλησία.
* Να θέτονται συγκεκριμένα θέματα κάθε μέρα και να συζητάμε πάνω σε αυτά.
* Να λύνουμε ένα θέμα και μετά να προχωράμε παρακάτω.
* Να έρθουν όλοι οι βουλευτές των Χανίων στην πλατεία και να πουν την αλήθεια.
* Να μην γίνετε κάθε μέρα συνέλευση αλλά να γίνονται και δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου