Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 8/6/2011

Στη σημερινή συνέλευση συζητήθηκαν κυρίως τρία ζητήματα. Η συμμετοχή των “Αγανακτισμένων” πολιτών στην απεργία στις 15/6. Η διοργάνωση εκδήλωση με οικονομολόγους. Η προβολή ντοκιμαντέρ με το συνταγματολόγο Κασιμάτη. Επιπλέον τέθηκαν προς συζήτηση διάφορες δράσεις που προτάθηκαν από την ομάδα ...προβολών και την ομάδα δράσεων. Οι προβολές στην πλατεία,μοίρασμα στη λαϊκή, παρέμβαση στις γειτονιές της Αμπεριάς και της Νέας Χώρας,ένα δρώμενο με ποίηση στην πλατεία, η ενημέρωση των συμπολιτών μας με αυτοκινητούμενη μικροφωνική, παρέμβαση στο Νοσοκομείο για την κατάργηση της εισόδου των 5 ευρώ,η δημιουργία ανταλλακτηρίου βιβλίων.

α) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/6

Ακούστηκαν οι εξής θέσεις:


- Η απεργία στις 15/6 θα είναι ένα πρώτο μήνυμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις,κτλ. Να αναρτήσουμε ένα μεγάλο πανό με κεντρικό σύνθημα: Δεν πληρώνουμε, Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε!
- Μία 24ωρη απεργία είναι χλευασμός και κοροϊδία, δεν συμμετέχω σε απεργίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πού είναι τόσο καιρό το εργατικό κέντρο;
- Εγώ θα είμαι στην απεργία, παρόλο που είναι μία κινητοποίηση εκτόνωση. Πάντα καλούν είτε σε διαρκείς κλαδικές απεργίες, είτε σε γενικές 24ωρες. Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς ακόμα σε θέση να καλέσουμε απεργία διαρκείας. Ένα σύνθημα που θα μπορούσε να μας εκφράζει είναι το: ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ!
- Η απεργία στον ιδιωτικό τομέα είναι σχεδόν ανέφικτη, χρειάζεται να συμμετέχουμε στην απεργία και να προσπαθήσουμε να τη διοργανώσουμε εμείς. Να φέρουμε τη μικροφωνική μας,κόντρα σε αυτή του εργατικού κέντρου, να μιλήσουμε με τον κόσμο της ανεργίας και της επισφάλειας.
- Να συμμετέχουμε στην απεργία και να μην αφήσουμε κανένα συνδικαλιστή να μιλήσει
- Εν όψει τις απεργίες ο καθένας θα πάει στον κομματικό του φορέα, θα διασπαστούμε, χρειάζεται να κατέβουμε όλοι μαζί με ένα πανό
- Γνώμη μου είναι πως η απεργία στις 15/6 δε θα πει τίποτα αν δε συνεχίσουμε και μετά, αν δε συνεχίσουμε να λέμε όχι στα μέτρα,όχι σε αυτά που μας κάνουν τη ζωή μαύρη.
- Η διαδικασία μας έχει γίνει γραφειοκρατική, οι απεργίες ποτέ δε άλλαξαν κάτι, αρχικά βασιστήκαμε στην αυτενέργεια, ενώ τώρα πάμε πολύ πίσω.
- Να αποφασίσουμε να διοργανώσουμε μία δική μας απεργία εξ ολοκλήρου, να μη χαριστούμε στη ΓΣΕΕ και στις κομματικές ταμπέλες.
- Το σύνθημα με το οποίο θα πρέπει να κατέβουμε στην απεργία είναι :ΠΑΡ΄ΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Α)Συμμετοχή στην απεργία

Β) Μη οργανωμένη συμμετοχή στην απεργία

Εγκρίθηκε η (Α) πρόταση, συμμετοχής μας στην απεργία, εκκρεμεί η επανεξέταση του ζητήματος για το τρόπο, συνθήματα κτλ.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ

Ακούστηκαν οι εξής θέσεις:


- Δεν είμαι με τους ειδικούς, ο καθένας έχει διαφορετικές ιδεολογίες τίποτα δεν είναι ουδέτερο για να πούμε ό,τι αρκεί η εξειδίκευση κάποιου πάνω σε ένα αντικείμενο για να μας κατατοπίσει.
- Τι έχουμε με τους οικονομολόγους δεν είναι όλοι από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί περισσότερο με ένα αντικείμενο και είναι από τη δική μας μεριά, είναι στο δρόμο μαζί μας. Σας καλώ σε εκδήλωση με τον Καζάκη τη Δευτέρα στη Νεάρχου.
- Το κύριο ζήτημα που πρέπει να συζητάμε είναι το χρέος, πόσο πραγματικά είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν, άρα μία συζήτηση με ισότιμη συμμετοχή όλων και των ειδικών θα είναι πολύ βοηθητική.
- Υποτιμάμε το ρόλο του κινήματος οι οικονομολόγοι δεν είναι το βασικό, το πολιτικό είναι αυτό που ορίζει τις ζωές μας.
- Για να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε την επιστήμη. Το σύστημα έχει την κυριαρχία γιατί αξιοποιεί την επιστήμη προς την κατεύθυνση που θέλει, χρειαζόμαστε τη δύναμη της γνώσης του τρόπου που κινούνται για να τους ανατρέψουμε.


ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ακούστηκαν οι εξής θέσεις:


- Είναι ένας άνθρωπος του συστήματος,που δε θα έχουμε τη δυνατότητα να τον αντικρούσουμε λόγω του ό,τι είναι προβολή. Αν είναι να γίνει να ακολουθήσει συζήτηση μετά.
- Η ιδεολογική μονομέρεια δε μας κάνει καλό, χρειάζεται να καλλιεργήσουμε την κρίση μας, μη ψάχνει ο καθένας να βρει video που θα τον εκφράζουν στο 100%, χρειάζεται να ζυμωθούμε.
Να βρούμε άλλο υλικό, ήταν άνθρωπος του Γιωργάκη.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ακούστηκαν οι εξής θέσεις:


- Χρειάζεται να καταλήξουμε σε δράσεις που θα κάνουμε, να μαζικοποιηθούμε!
- Ας αυτενεργήσουμε, τα αυτονόητα δε χρειάζεται να τα συζητάμε
- Να κάνουμε ανταλλακτήριο βιβλίων
- Παρέμβαση σε δύο γειτονιές της πόλης,μοίρασμα ψηφίσματος, συνομιλία με τους κατοίκους, κάλεσμα στην πλατεία και την απεργία,ανάρτηση πανό
- Προβολή συνέντευξης του συνταγματολόγου Κασιμάτη για το απεχθές χρέος
- Προβολή σατιρικού κινούμενου σχεδίου πίσω “Πίσω από το φράχτη”
- Αυτοκίνητο με μικροφωνική σε γειτονιές,κάλεσμα στην πλατεία και στην απεργία
- Δρώμενο με ποίηση στην πλατεία
- Μοίρασμα του ψηφίσματος στην πόλη
- Παρέμβαση στο Νοσοκομείο για την κατάργηση της καταβολής των 5 ευρώ


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


ΩΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 9/6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6

ΤΡΙΤΗ 14/6

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6

10:30:00



Παρέμβαση στην Αμπεριά



Παρέμβαση στο Νοσοκομείο

Γενική Απεργία

11:00:00



Μοίρασμα στη λαϊκή αγορά





18:00:00

Μοίρασμα στα ΚΤΕΛ




Παρέμβαση στη Νέα Χώρα



19:00:00

Αυτοκινητούμενη μικροφωνική

Απαγγελία ποιημάτων / Δημιουργία πανό






20:30:00

Προβολή συνέντευξης του Κασιμάτη


Προβολή κινούμενου σχεδίου










β) ΣΚΕΨΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΟΛΙΤΩΝ


- Είμαστε 15 μέρες στις πλατείες τα πάμε καλά!
- Ο καθένας έχει διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά μας ενώνει η αντίσταση απέναντι στα μέτρα που μας επιβάλουν.
- Βασικό μας μέλημα είναι να συζητήσουμε για το χρέος και την απεργία. Σε ξεχωριστές θεματικές. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε σε θεματικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου