Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 24/6/2011


Προτάσεις

1)      Από εργαζόμενους στη ΔΕΗ να κλείσει καθολικά η ΔΕΗ Χανίων τη Δευτέρα (ελπίζοντας ότι θα συμβεί  το ίδιο με το εργοστάσιο ). Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν πορεία από τη Λίμνη πεζοί στα Χανιά μαζί με τις οικογένειές τους.

2)      Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή φορέων και από άλλους εργασιακούς χώρους για τον καλύτερο συντονισμό.

3)      Προτάθηκε άμεση συνάντηση με φορείς και άλλους εργασιακούς χώρους (ανακοίνωση/κάλεσμα της συνέλευσης σε εργασιακούς χώρους για κοινή δράση)

4)      Προτάθηκε προβολή της ταινίας «Το δόγμα του σοκ» την Κυριακή και εκπροσώπηση των «Αγανακτισμένων» με περίπτερο στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

5)      Κατατέθηκε γραπτή πρόταση για την Οργανωτική Δομή.

6)      Έγινε έκκληση να μην εστιάζουμε στις διαφορές μας.

7)      Προτάθηκε άνοδος στην Αθήνα για συμπαράσταση.

8)      Να γίνουν γενέθλια του κινήματος της πλατείας.

9)      Έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον πανεπιστημιακού, μαθητών και γονέων για την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης της 28/10/2010. Προτάθηκε συμπαράσταση και κατατέθηκε φύλλο για συλλογή υπογραφών ως ένδειξη συμπαράστασης

10)  Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

11)  Να προβληθεί η ταινία την Κυριακή πιο αργά για να μην εκτεθεί το κίνημα της πλατείας (ενν. εικόνα άμαζου)

12)  Να μοιραστούν φυλλάδια στο αντιρατσιστικό.

Ακούστηκε: Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να δεχόμαστε.

Κείμενο για οργανωτική δομή (κατατέθηκε γραπτά στη συνέλευση)

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

1)      Η συνέλευση έχει αποφασιστικό ρόλο και είναι αυτή που καθορίζει τις θέσεις μας και τον τρόπο δράσης μας

2)      Η συνέλευση λειτουργεί με βάση την συντονιστική επιτροπή που θα εκλέξουμε με εθελοντικό τρόπο ή κλήρωση

3)      Η Σ. Ε. είναι προσωρινή και μετακλητή.

4)      Η Σ. Ε. αναλαμβάνει την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

5)      Η Σ. Ε. ορίζει ομάδες δουλειάς οι οποίες θα είναι εξειδικευμένες στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης δράσης πχ προβολή ταινίας, γράψιμο πανό κτλ. Δεν πρέπει να λειτουργούν ομάδες δουλειάς που υποκαθιστούν και υποκατέστησαν μέχρι σήμερα τον αποφασιστικό ρόλο της συνέλευσης όπως ομάδες συνέλευσης ή προπαγάνδας που πρέπει να καταργηθούν άμεσα.

6)      Οι ομάδες δουλειάς διαλύονται μετά το πέρας του ρόλου για τον οποίο αποφασίστηκε η λειτουργία τους αφού είναι αρμοδιότητας της Σ.Ε.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

1)      Τα μέλη των ομάδων δουλειάς είναι μέλη ισότιμα με τα άτομα της συνέλευσης που είναι τμήμα τους και όχι ξεχωριστό κομμάτι.

2)      Οι ομάδες δουλειάς δεν προτείνουν θέματα στη συνέλευση για να δούμε κατά πόσον υλοποίησαν τις αποφάσεις και να προχωρούν στην υλοποίηση. Ψηφοφορίες γίνονται μονάχα όταν είναι αναγκαίο δηλαδή μόνο όταν η συνέλευση κρίνει ότι η συγκεκριμένη δράση αντιστρατεύεται στις αποφάσεις μας.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές) είμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη στην πόλη μας και απαιτούμε την άρση των διώξεων που ασκήθηκαν με αφορμή τις κινητοποιήσεις την ημέρα 28/10/2010, στέλνοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στην υποβάθμιση – διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου