Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρακτικά των πρώτων ημερών των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος

Αυτά είναι τα πρακτικά της 1ης ανοιχτής συνέλευσης της Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.

Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη. Τα πρακτικά παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά τοποθετήσεων των ομιλητών, χωρίς να παρατίθενται προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία και οι ίδιοι, πολλές φορές δεν τα ανέφεραν.Πολλές φορές, υπήρξαν προτάσεις οργάνωσης, άλλες φορές, κραυγές αγωνίας, άλλες, κραυγές καταγγελίας, πάντοτε όμως απόψεις σεβαστές και διατυπωμένες σε μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας.

Τα πρακτικά της 1ης Συνέλευσης.

- Να υπάρξουν κατασκηνώσεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Ελλάδας, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με σαφή κατανομή καθηκόντων και υποχρεώσεων.

- Έχουμε την ομορφιά μαζί μας, απέναντι στον μοχθηρό τραπεζίτη και τον κακό πολιτικό.

- Όποιος πολιτικός αδικεί, όποιος πολιτικός δεν σέβεται την λαϊκή εντολή, να πηγαίνει σπίτι του ή στην φυλακή.

- Είναι μια διαδήλωση ανοιχτή, μια συγκέντρωση όπου μιλώ και ανατριχιάζω με την εμπειρία

- Η Δημοκρατία τους, δεν εγγυάται ούτε την Ισότητα ούτε την Δικαιοσύνη.

- Να μείνουμε στο Σύνταγμα, έως ότου αποφασίσουμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας.

- Όταν ο κόσμος, όταν όλοι εμείς συζητάμε χωρίς φόβο, ο φόβος φωλιάζει σε αυτούς εκεί πάνω στο κτίριο της Βουλής.

- Αυτή την στιγμή, οι λέξεις στην Ελλάδα, έχουν χάσει το νόημά τους. Λέμε Ελλάς και εννοούν ΕΛ. ΑΣ, λέμε λαός και εννοούν ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη. Να δώσουμε ώθηση, να βρούμε την δύναμη, οι λέξεις να ξαναβρούν το νόημά τους.

- Να μείνει το Σύνταγμα και οι δρόμοι, κλειστοί αυτό το βράδυ, και κάθε βράδυ από εδώ και πέρα έως ότου βρεθεί λύση.

- Δεν πρέπει να μας ευχαριστεί να είμαστε καταναλωτές ή πελάτες, πρέπει να μας ευχαριστεί όταν είμαστε σωστοί, υπεύθυνοι πολίτες.

- Οι Ποδηλάτες, στις κινητοποιήσεις και τις ποδηλατοπορείες της Παρασκευής, κέρδισαν το δικαίωμά τους, στην μετακίνηση, κέρδισαν τον χώρο τους. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

- Να συνειδητοποιήσουμε την δύναμή μας και να κατανοήσουμε τα κοινά προβλήματά μας.

- Να καταρρεύσει το πλουτοκρατικό σύστημα της πολιτικής, να το ανατρέψουμε με επαναστατικές κινήσεις.

- Να δούμε παγκόσμια το θέμα, το πρόβλημα της καταληστευμένης ζωής μας. Να ενωθούμε με ό, τι στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται ως ανάλογη κίνηση.

- Να καλέσουμε καθηγητές, νομικούς να μας διαφωτίσουν με ποιόν τρόπο θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.

- Να οργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες στο Σύνταγμα και τις κατασκηνώσεις που θα κάνουμε.

- Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε οι Ελληνες με την ατομικιστική μας νοοτροπία.

- Να ξεκινήσουμε με την προσωπική μας αλλαγή, με την ενδιάθετη αλλαγή του εαυτού μας. Να απευθυνθούμε στον φίλο φοιτητή, στον φίλο εργαζόμενο να του ζητήσουμε να αλλάξει λογική και νοοτροπία. Και όλοι πρέπει να προσφέρουμε.

- Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου. Να αρθούμε πάνω από πατρίδες και έθνη.

- Το βασικό πρόβλημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, είναι η αδιαφορία. Δημοκράτης είναι εκείνος που σέβεται τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του.

- Να κοιτάξουμε στα μάτια τους διπλανούς μας. Η αδιαφορία ξεκίνησε από τον καταναλωτισμό. Να πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι.

- Το σύστημα ευνοεί λίγους και καταπιέζει τους πολλούς. Να γίνουν κύκλοι και συνελεύσεις συζητήσεων σε κάθε γειτονιά.

- Στο Σύνταγμα, σήμερα το βράδυ, νιώθω ευτυχισμένη. Ας κάνουμε μια καλή αρχή, κλείνοντας τις τηλεοράσεις μας. Και ας ξεκινήσουμε να συντονιζόμαστε.

- Έχουμε συνειδητοποιήσει και ζητούμε πλέον καθαρά να γυρίσει η Δημοκρατία στην βάση, δηλαδή σε όλους εμάς. Να μην υπάρχει κανένα σύμβολο, ή σημαία. Και να εκθρονιστούμε όλοι μας από το όποιο βόλεμα μας και να οργανωθούμε.

- Να γίνει ένα μπλογκ ενημέρωσης και συντονισμού.

- Συμμετέχουμε όσο μπορούμε για να αλλάξουμε την ζωή μας. Να φέρουμε την Δημοκρατία στα σωστά μέτρα, τα μέτρα της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

- Στην Πνύκα, τα αρχαία χρόνια, γίνονταν συνελεύσεις και θεμελιωνόταν η Δημοκρατία. Να αλλάξουμε τις ζωές μας ,να αλλάξουμε την Ιστορία μας. Στην εταιρία μας άλλαξαν, προσέλαβαν ανέργους, τους έδωσαν δουλειά.

- Να πέσουν όσοι υποθηκεύουν το μέλλον μας. Να κρατήσουμε δυνατή και ζωντανή την οργάνωση από τα κάτω.

- Σήμερα το βράδυ, τα πρόσωπά μας, φωτίστηκαν από ένα χαμόγελο. Έχουμε όλοι, μια ψυχική ανάταση. Ας το κρατήσουμε αυτό, και ας προχωρήσουμε.

- Πρέπει να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και να αγωνιστούμε για αυτήν την τιμωρία.

- Να γίνεται κάθε απόγευμα στις 6.00μμ συγκέντρωση, και να ακολουθεί στις 9.00μμ, συνέλευση.

- Υπάρχει φόβος αυτή την στιγμή στα ΜΜΕ του κατεστημένου και τους πολιτικούς. Η διαδήλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, η συνέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Να μην τους επιτρέψουμε να μας ενσωματώσουν.

- Να ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε αιτήματα. Να αλλάξει η πολιτική, να πέσει η κυβέρνηση, να διαμορφώσουμε τις δικές μας προτάσεις.

- Να πάει στο διάολο το χρέος που μας φόρτωσαν. Να γίνει κεντρική πολιτική διαμόρφωση λόγου και έργου, οι συνελεύσεις βάσεις. Να αντισταθούμε λυσσαλέα.

- Η Υγεία καταρρέει, δεν υπάρχουν υλικά, ο κόσμος κινδυνεύει στα νοσοκομεία, μας ληστεύουν και μας εγκαταλείπουν στην τύχη μας.

- Πήρα το μικρόφωνο για να ζητήσω συγγνώμη από τα νέα παιδιά, τους πολλούς νέους ανθρώπους που βλέπω εδώ, να ζητήσω συγγνώμη για την Ελλάδα και την πολιτική σκηνή που τους παραδίδουμε.

- Να ξεκινήσουν διαδικασίες αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης, αποκαθιστώντας την σχέση μας με την πολιτική, να εργαστούμε με πείσμα για αυτό, να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

- Να δώσουμε την δύναμη σε όλους εμάς, τους πολίτες, τους καλλιτέχνες, τους απλούς ανθρώπους που σήμερα πήραν μια βαθιά ανάσα.

- Ας ασκήσουμε το δικαίωμα στην ανυπακοή, ας το διακηρύξουμε με πάθος και δύναμη. Να φτιάξουμε Ιστορία από την αρχή.

- Η Δημοκρατία ξεκίνησε από εδώ, από την Αθήνα. Η πολιτική δεν είναι κάτι κακό. Για την καλυτέρευσή μας, ας την ξαναπάρουμε στα χέρια μας.

- Η ενημέρωση και η μετάδοση όσων γίνονται εδώ είναι ένα σημαντικό βήμα πληροφόρησης και συντονισμού, να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο.

- Να φέρουμε και ένα ταπεράκι φαγητό, να αντέξουμε τις ώρες της συνέλευσης, να είναι και η μικρή, σημαντική προσφορά όσων δεν προλαβαίνουμε να είμαστε πολλές ώρες εδώ.

- Τα προβλήματα είναι κοινά και είναι αυτά που μας ενώνουν. Να μην αφήσουμε τις ταμπέλες, τις στρατεύσεις ή τις όποιες επιμέρους επιλογές μας, να μας χωρίσουν.

- Παιδιά, να μην φοβάστε. Να παραμείνετε ήρεμοι, αυτό θα μεταφέρω και στους φοιτητές μου. Να ξέρετε ότι τα οικονομικά, είναι απλά, σύνθετα τα κατάντησαν οι επιτήδειοι και τα αρπακτικά.

- Νίκη θα’ ναι να έρθουν στο Σύνταγμα όλοι οι νέοι άνθρωποι.

- Η αυτοοργάνωση είναι η μόνη λύση. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

- Μας έχουν γονατίσει με τις συμβάσεις τους. Δεν έχουν οι πλουτοκράτες, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, οι εφοπλιστές, τα ίδια συμφέροντα και τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους, τον δικό μας πλούτο, ας τον ξαναπάρουμε στα χέρια μας.

- Το χρέος μας γονάτισε τις ζωές.

- Οι Ισπανοί μας έδωσαν την ιδέα και το έναυσμα. Να συντονιστούμε με τον υπόλοιπο, υπερχρεωμένο Νότο, ας κινητοποιηθούμε. Οι Ισπανοί μας έδειξαν τον δρόμο.

- Αυτό που ζούμε μας αφορά όλους, εμάς, τους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς, όλους τους λαούς. Το ένα ταπεράκι ας γίνει 10 ταπεράκια, να συντονιστούμε νομικοί, οικονομολόγοι, φοιτητές, όλοι να συνεισφέρουμε όσα μπορούμε με τις γνώσεις μας, κυρίως όμως να μεταδώσουμε το μήνυμα, να μεταλαμπαδεύσουμε όσα έγιναν εδώ στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους μας.

- Η ζωή είναι πολύτιμη για όλους μας.

- Νέοι άνθρωποι, πάρτε τις τύχες σας, στα χέρια σας. Μας πάνε σε συνθήκες Μεσαίωνα και δουλείας. Ο σημερινός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα.

- Η πολιτική είναι ταυτόχρονα, πολλά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι και ο συντονισμός με τους άλλους εξεγερμένους. Αυτή την στιγμή, στην Ισπανία, σε γιγαντοοθόνες αναμεταδίδουν όσα συμβαίνουν εδώ.

- Για την ώρα, είμαστε πολλοί, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως ένας, να το πω διαφορετικά, όλοι για έναν, ένας για όλους.

- Θα ‘ταν πολύ όμορφο, όσο μιλώ να με μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες ή να υπάρχει κάποιος διερμηνέας της νοηματικής, για τους κωφάλαλους.

- Θα ‘ναι μεγάλη στιγμή, να ξεφύγουμε από τον στενό κορσέ τον οποίο μας έχουν φορέσει. Από σήμερα αναδιαπραγματευόμαστε το ισοζύγιο δύναμης στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική σκηνή, ισοζύγιο δύναμης που τώρα ρέπει προς την πλευρά της κυβέρνησης.

- Μας κόβουν κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις αιώνων. Μας κόβουν τις ελπίδες που πρέπει να τις αναγεννήσουμε.

- Να ανατραπούν οι συσχετισμοί πολιτικής και κοινωνικής δύναμης.

- Ένα καλό βήμα κοινωνικοποίησης και συζήτησης θα ήταν αν φέρναμε εδώ στον δημόσιο χώρο, όσες δραστηριότητες θα κάναμε στον ιδιωτικό μας χώρο.

- Συκοφαντούν τους δημόσιους υπαλλήλους, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους ιατρούς. Δικαιοσύνη δεν είναι η ισοπέδωση των 500 ευρώ. Μας στερούν την αξιοπρέπεια.

- Η πολιτική είναι υπόθεση όλων μας. Η κοινωνία χρεοκόπησε. Ας το αλλάξουμε αυτό.

- Η γενιά μου είναι γενιά εκεί στα 50, είναι μέσα στην Βουλή και ζητώ συγγνώμη για όσα σας έχει οδηγήσει να υπομένετε.

- Είμαι 24 χρονών, βαρέθηκα, κουράστηκα να μιλούν γύρω μου με –ισμούς και γλώσσα ξύλινη. Θέλω κάτι να αλλάξει, να αλλάξει υπολογίζοντας και αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες.

- Εδώ βρισκόμαστε για να βρούμε την πραγματική Δημοκρατία.

- Ας ξεκινήσουμε με το να απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο σαν να ήμασταν αδέλφια.

- Ζητούμενο είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και έχοντας το κεφάλι ψηλά. Να εξεγερθούμε εναντίον της κοροϊδίας. Δεν νομιμοποιούμε κανένα Μνημόνιο.

- Η Ελλάδα είναι στον γκρεμό και τα χρήματα της χώρας έξω από την χώρα. Μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν.

- Μας τάζουν ισότητα στην κοινωνική εξαθλίωση. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε ισότητα στην κοινωνική ανάταση.

- Το πρώτο ζητούμενο είναι να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό το οποίο κάνουμε εδώ, έχω AIDS και καρκίνο, είμαι άστεγος δεν ντρέπομαι να τα πω αυτά. Όλοι χρειαζόμαστε δύναμη και να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό.

- Δεν υπάρχει πιο καίρια πράξη, με βαθύ, πολιτικό νόημα από το να πάρουμε την ζωή μας, στα χέρια μας.

- Ας γίνουμε όλοι υπάλληλοι και υπόλογοι του λαού.

- Να κινηθούμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και την Ελλάδα, όπως λέει και το άρθρο 120 του Συντάγματος της χώρας.

- Εδώ συγκροτούμε την νέα, πολιτική δύναμη και σπάμε τον φόβο και την μιζέρια.

- Να πάει παντού το μήνυμα της εξέγερσης. Να δουλέψουμε για το εμείς. Να κινητοποιηθούν και να οργανωθούν όλοι οι άνεργοι.

- Δεν δουλεύει τίποτα χωρίς εμάς, χωρίς τα δικά μας χέρια. Γενικές απεργίες παντού να γίνουμε μια γροθιά.

- Να γίνουμε ιός και να διασπαρούμε παντού.

- Υπάρχουν εκδότες όπως ο Κουρής που χρωστάνε παντού, και τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους.

- Το σύστημα φορολόγησης δεν είναι το ίδιο για τους πλοιοκτήτες και τους έχοντες και κατέχοντες. Ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους.

- Λάθος να πιστεύουμε ότι φταίμε και εμείς, λάθος να στρέφουμε το μαχαίρι ό ένας εναντίον του άλλου, ομόνοια, αλληλεγγύη, συστράτευση όλων μας σε κοινό αγώνα.

- Ξεπουλούν την ενέργεια, και αποκτούν μεγάλες περιουσίες με τις μίζες τους.

- Ας ξεκινήσουμε με δομές αυτοοργάνωσης, μια συλλογική κουζίνα, κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να βρούμε παραγωγούς να μας δώσουν τα προϊόντα τους. Η πλατεία Συντάγματος να γίνει κεντρικό παράδειγμα αγώνα για όλη την Ελλάδα.

- Να περιφρουρήσουμε αυτό που συντελείται. Είναι υπόθεση δική μας και έτσι πρέπει να παραμείνει.

- Η νεολαία βγαίνει με ψυχή, με πίστη, ειρηνικά, όχι όπως τον Δεκέμβρη του 2008, έχουμε ωριμάσει όλοι μας.

- Προχθές οι ακροδεξιοί χτυπούσαν και μαχαίρωναν τους μετανάστες, τους μετανάστες από τις χώρες που πρωτοστάτησαν και δίδαξαν ό, τι εξεργεσιακό συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, στον κόσμο.

- Μετά το «Βέλος», και το Πολυτεχνείο, είναι η πρώτη ενέργεια άμεσης Δημοκρατίας και ηθικής ανάτασης στην Ελλάδα.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (2η)
ΑΠΟΨΕΙΣ :
Δημοκρατία δεν είναι να φωνάζουμε
Αν όχι τώρα τότε ποτε?
Αθηνά - Είμαστε το 55% του λαού , όχι χρώματα είμαστε όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΕΛΛΗΝΕΣ / ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ . Το ηθικό μας δέν θα μας το ρίξουν .
Αχμέτ - Γύρο μας συμβαίνουν πολλά πράγματα , πώς θέλουν να λειτουργήσουμε στο δρόμο? Ο Αριστοτέλης είπε ¨είμαστε πολιτικά όντα και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά ¨ . Θέλουμε άμεση δημοκρατία με εναλλαγή ρόλων, όχι μόνο τον καημό μας να πούμε αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ να κάνουμε .
Άλλος - Πάει να προκύψη μια νέα πολιτική αντίθετα απο τους φασίστες και ρατσιστές ας καταργήσουμε λοιπόν και εμείς τη σημαία μας και να κάνουμε μια ομάδα εργασίας ενάντια στο ρόλο τον δημοσιογράφων και της αντιπληροφόρησης ενάντια στα μέσα .
Αλί - Μας λένε ότι όλα καταρρέουν, χρεοκοπούμε όλα θα διαλυθούνε εμείς θα πρέπει να μείνουμε εδώ να είναι στοίχημα να μείνουμε εδώ! Στην Αίγυπτο κάνουν εξέγερση και εμείς εδώ κάνουμε ψυχανάλυση για το πού πάμε , πού θα φτάσουμε. Θα πρέπει να μπεί ένα τέλος στο αντικαπιταλιστικό σύστημα  και με οργάνωση να μείνουμε εδώ και αύριο και μεθαύριο να κάνουμε την πλατεία πλατεία δημιουργηκότητας .
Άλλος - Θέλω νάκούσω συγκεκριμένες ιδέες , π.χ να επιστραφο΄τν οι τόκοι των ασφαλιστικών ταμείων , έχουν χαντακώσει την κλωστοϋφαντουργία στη Βέροια τα έχουν κλέισει όλα ,να γίνουν καταλήψεις στα κλειστά εργοστάσια το θέμα της ανακύκλωσης  δεν υπάρχει όφελος για τα απόβλητα αν δεν υπάρχει ο σώστος τρόπος ανακύκλωσης και οι εργαζόμενοι να πέρνουν επίδομα . Ανακύκλωση με συμμετοχή του δημοσίου . Κάτι καινούριο πάει να γεννηθεί μην αφήσουμε τη δικτατορία των συμβόλων να το διαλύσουν!
Άλλος - Ήμουν  στη στη συνέλευση του Πολυτεχνίου είμαι συγκινημένος που είμαι εδώ.
Άλλος - Να φύγει ο Γιωργάκης και το σάπιο του σύστημα
-         Να φύγει η χούντα του μνημονίου και το ΔΝΤ από τη χώρα και όλο τον κόσμο, ΔΕΝ πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ!
Άλλος - Χρειαζόμαστε οργάνωση camping κλπ.
Άλλος - Χθες παρατηρήθηκαν άτομα ¨μαστουρωμένοι¨ ας ξενερώσουν και μετά ας έρθουν
Αποστόλης Κοκκινοπουλος - Λεγόμενοι αντίπερη όχθη κατα Τριανταφυλλοπουλου και άλλον δημοσιογράφων . Την ομάδα ξίφους με τους κουκουλοφόρους . Οσο για την Αλεκα απ' όπου προέρχομαι την αποκηρύσω γιατί μου δημιουργεί άγχος . Μπορεί να γίνει ταξικός , νάγιάσει το χέρι του Κουφοντίνα για αυτά που πρόλαβε να κάνει .
Άλλος - Στην Ταχρίρ κατάφεραν κάτι μεγαλειώδες . Σχολές , γειτωνιές , χώρους εργασίας να κάνουμε ένα κίνημα -ξεσηκωμό με απεργία
-         Να μην δικαιώσουμε όσους λένε ότι είναι ένα χάος
-         Όχι στη συγκυβέρνηση
Μάρκος - Να κάτσουμε μέχρι να πέσει η κυβέρνηση, όχι στη συγκυβέρνηση είναι '' καπέλωμα ''  ν'αρχίσουμε κάποια αιτήματα με θεματικές ενότητες , χρειάζετε διαγραφή του χρέους , ν'ανοίξη διαγραφή του χρέους που μας έχουν καπελώσει .
Σοφία - Υπομονή , επιμονήκαι αποφασιστικότητα , πλουτίζουν 20 ενώ εμείς απολυόμαστε και μας κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία .
-         Δεν πληρώνουμε - Διαγραφει του χρέους
-         Εξόρμηση παντού, γειτωνίες, χώρει δουλείας
-         Να φύγει η κυβέρνηση!
Press Project- Ας ενημερώνετε ο κοσμος απο εδώ οπου συμμετέχουμε και εμείς εδώ, χωρίς διαφήμιση! Δεν είμαστε '' Ζούγλα ''!
Άλλος - Ήρθε η ώρα επιτέλους να κοπεί το δέντρο του κακού απο τη ρίζα , όχι πάλι τα κλαδιά!
-         Καμία έκπτωση, όχι πάλι το ψίχουλο
-         Τέρμα στην ιδιοκτησία
-         Είμαστε φιλοξενούμενοι της γής.
Άλλος - Δέν είμαστε BIG BROTHERή FAME STORΥ, κάποιος μπορεί να απολυθεί απο την δουλειά του , όμως εμεις θα του συμπαρασταθούμε , δεν θα μας αγγίξει αυτό θα πάμε μαζί ολοι έξω απο την δουλεια του και θα φωνάξουμε! Δέν θέλουμε την διαφήμηση των ΜΜΕ!
Άλλος - Να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλον όπως ειναι και να δουλεύψουμε μαζί!
Κάτω οι πάνω, πάνω κανείς!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Αντίδραση

Θεματικοί άξονες - Αιτήματα
-         Χρέος
-         Οικονομικό Σύστημα
-         Υγεία
-         Εκπαίδευση
-         Ιδιοτικοποιησεις


                                        ΑΠΟΨΕΙΣ - ΥΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΥ

-         Να οργανώσουμε και επιτροπές του κόσμου που θα πάει έξω απο την πλατεία
-         Εξορμήσεις έξω απο την πλατεία
-         Να υπάρχει πάντα κόσμος σε βάρδιες
-         Να γίνει φεστιβάλ
-         Να φέρουμε στρωματάκια
-         Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας
-         Λογιστικός έλεγχος
-         Μισθούς αξιοπρέπειας
-         Καταργούμε το χρήμα
-         Λειτουργικότητα του χώρου
-         Αυτοδιαχείρηση να αναπτύξουμε την παραγωγή  προϊόντων και να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις , έχουμε πλούσια ευφορη και υπέροχη γή και δεν την αξιοποιούμε .
-         Όχι φασίστες, όχι ρατσιστές .
-         Επανάσταση τώρα ή ποτέ .
-         Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Δικαιωσύνη - Αξιοπρέπεια - Δημοκρατία - ΌΧΙ στην συγκυβέρνηση - Αμεσοδημοκρατία .
-         Να λύσουμε τις αδυναμίες πρόταση για μια δυναμική , δημιουρδηκή Κυριακή .
-         Να συμμετέχουμε σε κάθε θετική κινητοποίηση .
-         Εδώ ξεκινάει ένας ΜΆΗς
-         Οι απόψεις δεν είναι δικτατορικές , είναι χρώματα απαραίτητα στην πολυχρωμία .
-         Να αποκτήση ΖΩΗ η πλατεία .
-         Μπορούμε και μόνοι/ες μας, χωρίς κεφάλαιο και αφεντικά.
-         Κατάληψη και συνέλευση σε κάθε γειτωνία.
-         Πόλεμος ταξικός, αυτόνομη δράση εκτός κομμάτων, αλληλεγγύη, κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών κατάληψη των μέσων παραγωγής, κοινωνική επανάσταση, σαμποτάζ στο οικονομικό σύστημα .
-        
-         Επιτέλους να δώσει η εκκλησία λεφτά!
-         Διαδικασία συζήτησης : Η συνέλευση πρέπει να είναι ανεκτική, δεν γιουχάρουμε, ας μην μιλάνε οι μεθυσμένοι .



Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 26 Μάιος, 2011


1o θέμα: Λειτουργία του χώρου της πλατείας Συντάγματος
 Κατά την συνέλευση της 30-05-2011 τα θέματα που απασχόλησαν είναι τα κάτωθι :
- Ζήτημα με πωλητές και καντίνες φαγητού να υπάρξει περισσότερος πολιτισμός στο χώρο,
Αποφασίστηκε η αυτό περιφρούρηση με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού στο χώρο που γίνονται οι συγκεντρώσεις και όχι η  παρουσίαση σαν πανηγύρι να απομακρυνθούν οι πωλητές με τα φαγητά από την πλατεία, δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε με οποιαδήποτε αλυσίδα φαγητού , ας μην αγοράζουμε.
- Μηνύματα συνθημάτων στα πανό
Αποφασίστηκε για την ομαλότερη και ευκολότερη ανάγνωση των συνθημάτων τα πανό θα αναδημιουργηθούν με πιο κατανοητά και ευκολοδιάβαστα μηνύματα .
  - Τρόπος διεξαγωγής συνέλευσης
Έως σε αυτό το σημείο δεν έχουν δεν έχουν ψηφιστεί τα θέματα και στον τρόπο διαδικασίας της συνέλευσης παρουσιάζονται δυσκολίες στη ροή της εξέλιξης της συζήτησης .
 -Προστασία
Στα πλαίσια προστασίας της πλατείας αποφασίστηκε να υπάρχει ομάδα περιφρούρησης για την αποφυγή εισροής από φασιστικές ομάδες και ιδιαίτερα για την  χρονική στιγμή της λειτουργίας της Λαϊκής ανοιχτής συνέλευσης και όχι σε όλη την Αθήνα ,επίσης η ομάδα να αποτελείται και από τμήμα της που θα   διανυκτερεύει  στην  πλατεία προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η  προστασία των ανθρώπων που μένουν στην πλατεία και να ενημερώνουμε τον κόσμο που παρευρίσκεται να μην τους   απασχολούν  ή τους φοβίσουν οι  δυνάμεις καταστολής.
Όσο για το σημείο και τρόπο λειτουργίας της μελλοντικά (συνέλευσης ), προτάθηκε  η λύση  πολλαπλών συνελεύσεων σε πλατείες της Αθήνας, πχ φοιτητές στα Προπύλαια κ.λ.π και παράλληλα   να γίνεται μία μέρα συνέλευση και  μία μέρα θεματικές συζητήσεις εκ περιτροπής.
Διαπιστώνεται η λαϊκή οργή που έχει προκαλέσει πανικό στο πολιτικό σύστημα ,
καθ'όλη την διάρκεια διατυπώνεται σαν στόχος να υπάρχουν οι διπλάσιοι διαδηλωτές στην επόμενη πανευρωπαϊκή συνέλευση .
Λόγω ότι παρουσιάζονται κατ 'επανάληψη τα ίδια θέματα ζητήθηκε να προχωρήσει η ροή της συνέλευσης .Ένα από τα θέματα που έχουν επαναληφθεί είναι το θέμα των ΜΜΕ που κάνουν την παρουσία τους στο χώρο με κάμερες .( ειπώθηκε πως για αυτό το θέμα έχει ήδη υπάρξει απόφαση από παλαιότερη συνέλευση)
Δίνεται όπως υπήρξε από την αρχή της δημιουργίας του κινήματος και των συνελεύσεων η δυνατότητα να ψηφίζει ο κόσμος για όλα τα θέματα.
Προς αποφυγήν λανθασμένης εικόνας του κινήματος αποφασίστηκε να απομακρυνθούν   οι κρεμάλες γιατί αντανακλούν βιαιότητα.
Στα πλάσια μεγαλύτερης και προοδευτικότερης επικοινωνίας προτάθηκε να μην είμαστε “κλειστοί” και  να έχουμε live streaming, καθώς και σύνδεση με μπλογκ(blogs)
Παρακίνηση να ενημερώνουμε εμφαντικά τον κόσμο που επισκέπτεται – διέρχεται τον χώρο της πλατείας.
Να υπάρξουν πολιτιστικές πρωτοβουλίες- συναυλία , να οργανωθούμε στις γειτονιές, να βρεθούν τα άτομα από κάθε περιοχή και να έρχονται μαζί στο σύνταγμα, να ενισχύουν το κίνημα δεν πληρώνω
Διαπιστώνεται η ανάγκη για δράσεις και προτάσεις, χρειαζόμαστε συγκεκριμένες δράσεις για νίκες, στόχος 1.000.000 άτομα την επόμενη  Κυριακή
Ανακοίνωση από τη νομική ομάδα για περισσότερη προσοχή και αποχή από παραβατικές ενέργειες προκειμένου , να μη δοθεί αφορμή για κινητοποίηση της αστυνομίας  λόγω χρήσης ουσιών ή άλλων αξιόποινων πράξεων .
Επιβάλλεται η παρουσία του κοινωνικού -, πολιτικού κινήματος ,χωρίς τις προσθήκες  κομματικών παρεμβάσεων , έτσι ώστε να έχει δημιουργικότερα  αποτελέσματα από τον Μάη του 68,
Αναγκαιότητα για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση περί του νόμου για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και να ενημερώνουμε τον κόσμο που έχει ανάγκη πως να αντιμετωπίσει τα χρέη.
Ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι δύναμη είναι η αυτοργάνωση, κτήμα μας όλες οι δράσεις, να γίνουν οι θεματικές συνελεύσεις, να υπάρξει ενίσχυση ομάδων εργασίας, μαζικοποίησης του εγχειρήματος, κίνημα που θα συμπαρασύρει όλο τον κόσμο και η κοινωνική απελευθέρωση να γίνει πράξη.
Για την απρόσκοπτη λειτουργία της συνέλευσης , να μην αποφασίζονται επί τόπου ψηφίσματα, να γίνεται δήλωση ομιλητών πριν τη συνέλευση, και αν ένα θέμα έχει πολλούς να συνεχίζεται, τήρηση του χρόνου, να προτείνονται στο τέλος τα θέματα της επόμενης συνέλευσης όχι από ομάδα επικοινωνίας
 -Ανακοίνωση ομάδας περιφρούρησης για το μετανάστη, ότι δεν εμφανίστηκε ο ίδιος
 Παρακίνηση για περισσότερη συνομιλία  μεταξύ μας, να γίνει το ελληνικό πάρκο για να μας χωρέσει, δεν έχουμε ελεύθερους χώρους για την επισκεψιμότητα στο να έρχονται κάμερες.
-Απόλυτη δημοκρατία, εκκλησία του δήμου,,να δοθεί ο λόγος σε όλον τον κόσμο
να οργανώσουμε ομάδες διαφήμισης, στόχος πάνω από 1000000 κόσμος στο κέντρο της Αθήνας, -Προτάθηκε να συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης με επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές προϊόντων   γύρω από την πλατεία, κατάθεση των προτάσεων μας στον πρόεδρο της Βουλής
-Διατυπώθηκε ερώτηση για τον πολιτικό προσδιορισμό της πλατείας, καλούμε σε απεργία, αλλά δεν θέλουμε τα πανό των απεργών,?
Αποφασίστηκε πως  Θέλουμε τους εργαζόμενους απεργούς να περιφρουρούν την πλατεία, θέλουμε τα πανό τους, και επίσης να γίνει σύνδεση με το ζωντανό εργατικό κίνημα, τα σωματεία. Τα σωματεία δεν είναι ο οποιοσδήποτε Παναγόπουλος, είναι οι εργαζόμενοι, μη τους τα χαρίσουμε. Πρόταση για πανό “Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λύνει το πρόβλημα είναι το πρόβλημα”
-Συμπληρωματική δήλωση από ομάδα περιφρούρησης από τα έξω, αν η αστυνομία έρθει στην πλατεία θα είναι επειδή υπάρχει χιλιάδες κόσμος που δεν υποτάσσεται
 -Ανακοίνωση από Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα, και αίτημα τους  να έχουν τραπεζάκι στο χώρο της πλατείας
-Ανακοίνωση από ομάδα καθαριότητας, έκκληση για προσοχή στο θέμα των σκουπιδιών από τον καθένα, από αύριο και περιβάλλοντος

Επιπλέον ενημέρωση από κατάσταση στη Συρία, σε σχέση με τις κάμερες, να μην εισχωρήσουν  τα ΜΜΕ (κανάλια ) στον χώρο της πλατείας  ,να γίνονται λήψεις από εικόνας από δική μας ομάδα  και να τα “ανεβάζουμε” στο διαδίκτυο, να υπάρξει ομάδα εκλεγμένη από συνέλευση και να “ανεβάζουμε” βίντεο και εικόνες σε μπλογκ που θα επιλέξουμε

Να προωθηθεί η νεολαία στο προσκήνιο, όπως τον περασμένο  Δεκέμβρη, αγώνας μέσα από αυτοργάνωση, να βγουν μέσα από τη συνέλευση αιτήματα, να πάμε σε επιμέρους θεματικές συνελεύσεις, να συμμετέχουν όσο περισσότερα άτομα και σε δεύτερο βαθμό να μπούμε σε ομάδες δράσης καθώς  και να μοιράζουμε το ψήφισμα και στο επιπλέον ( Ανατολικό σημείο) της πλατείας, να σπάσει ο διαχωρισμός
-Πρόταση για ομιλία έξω από τη διαδικασία, απορρίφθηκε.
Διατύπωση ομιλητή “περιφρουρούμε τον άνθρωπο από το σάπιο σύστημα, δεν παραπέμπουμε ανθρώπους στο νόμο, κατανόηση και αλληλεγγύη”
Προσπάθεια για μαζικότητα και διάρκεια, αξίες κοινωνικής δικαιοσύνης και άμεσης δημοκρατίας, αυτά που λέμε στη συνέλευση να εκφράζεται και στο ανατολικό σημείο της πλατείας  (πάνω), να βγει στην κοινωνία, εξωστρεφείς δράσεις, να πάμε σε κοινωνικούς χώρους και γειτονιές,
-Μόνιμα χαρακτηριστικά, πως θα μαζικοποιηθούμε, να πάμε σε κάθε πλατεία, γειτονιά, στο κάθε σχολείο, στόχος μαζικοποίησης την άλλη Κυριακή και στις 15 Ιούνη κορύφωση, να μπουν πολιτικά αιτήματα.
-Ανακοίνωση από συνέλευση Ζωγράφου, 1η αμεσοδημοκρατική συνέλευση,αποφάσισε συμμετοχή στην πορεία την Τετάρτη και την Πέμπτη στην πλατεία Γαρδένιας πριν από την κεντρική διαδήλωση
-Από το κίνημα Δεν πληρώνω, δράσεις θα ανοίξει την Τετάρτη εθνική οδό και Κατεχάκη, ψήφισμα να μαζευόμαστε σε ομάδα για να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία να μην πληρώνουμε τα 5 ευρώ, να μην πληρώνουμε εισιτήρια και τίποτα, να σπάσουμε την χούντα.
-Διατύπωση ερώτησης πως να ενωθούμε με τους πάνω(ανατολικό σημείο), πως να γίνουμε πιο πολιτικοί, να πάμε σε χώρους εργασίας  ανάλογα με τις θεματικές, όσο αργεί η Γ.Σ δεν θα συμμετέχουν εργαζόμενοι και όσοι δεν μπορούν να γυρίσουν χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Να φύγουν τα υποκαταστήματα με τις υπερβολικές τιμές, δεν πρέπει να συμμετέχουν στην ομάδα περιφρούρησης φύλακες ιδιωτικής ασφάλειας(security) ή αστυνόμοι.
-Να μην ψάχνουμε το υπεραίτημα, να πάμε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, κλπ, να κάνουμε δράσεις, συναυλίες, συσσίτια, μόνη διέξοδος η αυτοργάνωση, να μείνουμε στα απλά.
-Διατύπωση ομιλητή “Έχει φύγει στο εξωτερικό ο χρυσός, συμψηφισμός των χρημάτων με τις τράπεζες του εξωτερικού”
-Να γίνει η πλατεία Συντάγματος ψηφιακή, να ψηφίζουμε Διαδικτυακά(μέσω internret), ηλεκτρονικός τρόπος οργάνωσης της πλατείας
Διατύπωση “τα κανάλια μας παρουσιάζουν σαν συμπαθητικούς, αλλά άσχετους,,σε επόμενο θα πουν ότι ενοχλούμε και θα αντιμετωπίσουμε την καταστολή, πως να γίνουμε αποτελεσματικοί απέναντι στα ματ και την καταστολή, θέμα βασικό οι ιδιωτικοποιήσεις, να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πρέπει να εμποδίσουν τους Γερμανούς να μπαίνουν στον ΟΤΕ, να παλέψουμε ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ”
-Καταδίκη γεγονότος: να μη κλείνει το μικρόφωνο αν κάποιος μιλάει, να γίνεται συνέλευση κάθε μέρα
-Να οργανώσουμε την δική μας αντιπληροφόρηση, να έχουμε δικά μας πανό,να μοιράζουμε τις αποφάσεις της συνέλευσης, να ασχοληθούμε με τα εργατικά, απέχθεια σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ αλλά συμμετοχή το Σάββατο, να μπορεί ο καθένας να μοιράσει την προκήρυξη του, αρκεί να μην καπελώνει, πρόταση προς ψηφοφορία.
-Ανακοίνωση από ομάδα πολυμέσων, θα εργάζεται με διακριτικό σήμα για να ξεχωρίζει από άλλα ΜΜΕ(κανάλια).
-Ομάδα Δράσεων , ανακοίνωση των ραντεβού, να γίνεται κάθε μέρα συνέλευση στις 21:00, να πάμε όλοι στις ομάδες εργασίας, η δημοκρατία δεν είναι σκέτη, υπάρχει αστική δημοκρατία.
-Δεν θα έπρεπε να έχουμε θέματα με τις κάμερες, ζούμε ιστορικές στιγμές, να γίνει ψηφοφορία αν θα δεχόμαστε, μόνο την ομάδα πολυμέσων, αν ερασιτεχνικές κάμερες, και αν επαγγελματικές
-να γίνεται ανακοίνωση για το πότε συνεδριάζουν οι ομάδες, ανά αναρτώνται στο ίντερνετ, να το ξέρει ο κόσμος, να μπουν αιτήματα για να έχουμε εργαλεία να πάμε στους χώρους δουλειάς, να φέρουμε τα σωματεία, να μη φοβόμαστε τους εργαζόμενους, τους θέλουμε μαζί μας μαζί με φοιτητές, νεολαία και άνεργους, να μην περάσει το μνημόνιο 2, να τα πάρουν όλα πίσω
-Να πάμε συντεταγμένα, να οργανωθούμε μέσα από τις ομάδας και να πηγαίνουμε στα σημεία λήψης αποφάσεων, εκεί να ακουστούμε
-Να μην αρχίζει η συνέλευση τόσο αργά όταν κλείνουν τα μέσα μεταφοράς, να μην αποκλείουμε άτομα και ειδικά κόσμο με κινητικά προβλήματα από την διαδικασία ψήφισης, να προστατεύουμε τις πιο αδύναμες ομάδες πληθυσμού
μνήμη και εμπειρία αγώνα, να την κρατήσουμε, δεν έχουμε υλοποιήσει καλλιτεχνικές παραστάσεις, τραγούδι..

-Ανακοίνωση με ίντερνετ χρειαζόμαστε σύνδεση

κλήρωση δεύτερου γύρου

-Να νομιμοποιεί η ομάδα περιφρούρησης το περιεχόμενο της Συνέλευσης, το περιεχόμενο της περιφρούρησης πρέπει να τεθεί ως θέμα, άπτεται του ζητήματος βίας
ο χώρος είναι χώρος εξέγερσης όχι αγανάκτησης, από το μνημόνιο ως το μεροκάματο, δεν πάει άλλο, να σεβαστούμε τη λειτουργία του χώρου, να είμαστε καθαροί, να φύγουν τα “τσικνογόνα” οι καντίνες από την πλατεία, η διαδικασία πάει καλά, όχι ξύλινο λόγο να μιλάει ο κόσμος από την καρδιά του, να το δια δίδουμε μέσω ίντερνετ, να μην αφήσουμε τα κανάλια
-οι μέρες και οι ώρες που θα λειτουργούν οι ομάδες να είναι ορισμένες από τη Συνέλευση για την επίτευξη περισσότερης συμμετοχής , δεν χειρίστηκε καλά η ομάδα περιφρούρησης το ζήτημα με τον ανήλικο μετανάστη, να οργανώνουμε κινητοποιήσεις και εμείς
να συνεχιστεί η ανταλλαγή των ιδεών, να αποκτήσουμε ταυτότητα,

-Ανακοίνωση από ομάδα περιφρούρησης, άρνηση των κατηγοριών
απάντηση στις κατηγορίες από μέλος ομάδας περιφρούρησης, να τεθεί αν θέλουμε να τη διαλύσουμε.
-Σεβασμός στους συνομιλητές, να βρούμε που συμφωνούμε
ανάγκη να καταλήξουμε σε τι ζητάμε και γιατί τον καλούμε να έρθει, να μπει σε ψηφοφορία να βάλουμε αιτήματα, να πέσει η κυβέρνηση, να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο σύμφωνο σταθερότητας στις 15 Ιούνη, να φύγουν μνημόνιο, τρόικα ΕΕ, ΔΝΤ, να γίνει κλιμάκωση στις 15 Ιούνη, σεβασμός στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου
-Ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει ότι δεν μας εκπροσωπούν στα ΜΜΕ, αλλά έχουμε τα δικά μας μέσα, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.real-democracy.gr
-Πρόταση 1, διαγραφή του χρέους, 2. να καλέσουμε σε γενική πολιτική απεργία, 3. να συμμετάσχουμε και να πούμε στις γειτονιές για το παγκόσμιο κάλεσμα την Κυριακή 4. να βγάλουμε ταμείο για μικροφωνική
-Γραμματεία για κάθε ομάδα,η ομάδα περιφρούρησης να μην δρα σαν  δίωξης και καταστολής, δεν θα πρέπει να ασκούν ή να προωθούν τη βία, δεν πρέπει να καλύπτουμε το θέμα ότι παραδόθηκε από μέλος της ομάδας, να εγκαλέσουμε την κυβέρνηση, να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο
-Ζούμε ιστορικές στιγμές, υπάρχουν δύο Ελλάδες, δικτατορία της κοινοβουλευτικής χούντας, και η δημοκρατία των κάτω, να συζητήσουμε για τα πάντα, από τα πιο δύσκολα οικονομικά θέματα για το πως θέλουμε να ζούμε , αν θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος, να πούμε το τι ζητάμε: να μην ψηφίσετε τίποτα, να τα πάρετε όλα πίσω, να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα νέα μέτρα, να ανατραπούν όσα μας στερούν τη ζωή, να πρωτοστατήσουμε σε ένα άλλο μέλλον, ήρθε η ώρα να νικήσουμε,

-Ψηφοφορία για να μπει σε ψηφοφορία η ομάδα περιφρούρησης, δεν πέρασε

-Πως μπορούμε να πολεμήσουμε το οικονομικό σύστημα, να γίνει ανταλλαγή προϊόντων
-Να ισχύει η εσωρρύθμιση από τη Γενική Συνέλευση, αν κάποιος είναι εκτός θέματος
-Την ώρα της ψηφοφορίας λείπει ο κόσμος, να έρχονται οι προτάσεις στην γραμματεία και να τίθενται προς ψήφιση,
-Δεν έχουμε πολύ χρόνο
-Προτάσεις για συνθήματα, “φωνή λαού, οργή θεού”, “αέρα αέρα προδότες κάντε πέρα να φύγει η χολέρα”

ψηφίσματα
-Να διανέμονται  από ομάδες δράσεων  τα ψηφίσματα, πέρασε
-Τα θέματα της συνέλευσης να αποφασίζονται στο τέλος κάθε συνέλευσης, πέρασε
-Να γίνει η αυριανή συνέλευση στο οδόστρωμα της Αμαλίας, δεν πέρασε
-Ταμείο λειτουργίας μικροφωνικής, δεν έγινε ψηφοφορία, θα έρθει μικροφωνική χωρίς χρήματα
-Ανακοίνωση από ομάδα επικοινωνίας,
-Να προτείνουμε το καινούριο σύστημα που θα μας λύσει τα προβλήματα, να μαζέψουμε προτάσεις στο διαδίκτυο.
-Να αναλάβουμε δράση 37 χρόνια μας έχουν κατακλέψει να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δεν μπορεί τα ΜΜΕ(κανάλια) να μας χαρακτηρίζουν  “γραφικούς”  χρειαζόμαστε προτάσεις όχι να μιλάμε για τα σουβλατζίδικα
-Ασρη βουλευτικής ασυλίας
-Μικρότερη βουλή 100 φτάνουν
-Δήμευση περιουσιών να πληρώσουν αυτοί το χρέος
-Εδώ πρέπει να αποφασίσουμε 3 πράγματα και να δράσουμε να το μάθει όλη η Ελλάδα. Όλοι να συσπειρωθούμε αλλιώς θα διαλυθούμε.
-Γιώργος από θεσσαλονικη άνεργος :
διακρίνω μια φοβία να εκφραστούμε να πούμε την αλήθεια να φύγουν αυτοί οι μαλάκες
-πως θα φύγει το μνημόνιο, προτάσεις
-Να μοιραστεί η εξουσία οι βουλευτές έχουν και βουλευτική και δικαστική και εκτελεστική
μέσα από κοινότητες πολίτες να οργανώνονται και να δρουν.
επόμενη
-Να διαγράφει το χρέος, υπάρχει επιτροπή ειδικών (ΕΛΕ) . Έχει γίνει και σε άλλες χώρες.
δεν θέλουμε  δημοκρατία με αντιπροσώπους, αμεσοδημοκρατια τώρα χωρίς αντιπροσώπους
-Πως θα πάμε στις γειτονιές; εγώ δεν ξέρω κανέναν.
-Να φτιάξουμε όλοι εδώ ένα κείμενο 40 άνθρωποι; άνδρες και γυναίκες και να το μοιράσουμε μετά στις γειτονίες
επόμενος
-Όσον αφορά τις καντίνες: να φύγουν, να κάνουμε συλλογική κουζίνα.
-Για τον μετανάστη: να δείξουμε αλληλεγγύη, να πάει η νομική ομάδα.
-Να κάνουμε σύνταγμα κάθε γειτονιά. Καλώ ανθρώπους από Ν. Ιωνία, Ηράκλειο. Την πέμπτη 19:00  η ώρα να κάνουμε διαδικασία στην πλατεία Ηρακλείου.
Επόμενος
πρέπει να καταλάβουμε την σοβαρότητα αυτού που κάνουμε, να στηρίξουμε την ομάδα περιφρούρησης. Να διαφυλάξουμε όλοι τον χώρο αυτό.
Να μην χυδαιολογούμε.
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό.
-Ανακοίνωση για καινούριες ομάδες
τράπεζα χρόνου
ομάδα ανέργων
ομάδα ψυχραιμίας
ομάδα περιβάλλοντος
χρειάζεται επίσης κόσμος για την γραμματειακή υποστήριξη
επόμενη
κάλεσμα τετάρτη 6-6-2011  πλατεία καλογήρου στο μετρό της δάφνης και κατέβασμα στο σύνταγμα στην λαϊκή συνέλευση
επόμενος
-πρόταση μένω ηπείρου και 3ης σεπτεμβριου.
Να μεταφράσουμε τα καλέσματα μας τα τα πάμε στους μετανάστες που ζουν εκεί γιατί δεν ξέρουν τίποτα. Επίσης να υπάρχει και εκεί ομάδα περιφρούρησης ενάντια στους φασίστες.
Επόμενος
-Βγήκε πριν λίγο μια ψευδής ανακοίνωση: να μιλάμε για όλα, αν έγινε λάθος να διώξουμε αυτόν που το έκανε και να μην ξαναπατήσει εδώ. Να μην φοβόμαστε να το συζητάμε, να ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει.
Επόμενος
-Να έχουμε πλαίσιο αιτημάτων.
απαράδεκτο να μιλάμε όλοι με χαρτάκια και οι της συντονιστικής να μιλάνε όποτε θέλουν.
Κάλεσμα στον Βύρωνα στις 19:30 στην πλατεία ταπητουργείου αύριο(31-05-2011.

Επόμενος
-Όταν έρχεται μια πληροφορία όπως πιο πριν (φασίστες, ζούγκλα κλπ) να το βλέπει η περιφρούρηση.
-Ανάγκη να διαχυθεί αυτό που γίνεται εδώ σε όλες τις γειτονίες.
-Οι συνελεύσεις των θεματικών να γίνονται έξω αποσχετικους χώρους πχ η συνέλευση υγείας έξω από το αντίστοιχο υπουργείο.
Να συσταθεί ομάδα ανέργων στην Κουμουνδούρου έξω από το υπουργείο εργασίας.
-Περιφρούρηση: έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, αυτό ήταν το λάθος.
Επόμενος
-Δεν έχω μπει σε ομάδα εργασίας άρα δεν έχω μια πρόταση.
-Ζήτημα είναι τι διαδικασίες ακολουθούμε όλοι στην καθημερινότητα μας, πως στηρίζουμε το σύστημα αγοράζοντας από σουπερμάρκετ κλπ.
-Να γυρίσει ο καθένας τον καθρέφτη στον εαυτό του, να δούμε την ατομική μας ευθύνη για να δημιουργήσουμε την συλλογική.
-Να δείξουμε πίστη, κανείς μας δεν ξέρει ακριβώς τον δρόμο.
Επόμενη
-Ζήτημα: πως θα πάμε και σε άλλες γειτονιές. Πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνουμε όλοι μας σε μια διαφορετική πλατεία. Το σύνταγμα θα είναι το κέντρο, αλλά να διαχυθουμε σε διαφορετικές γειτονιές, αυτό θα κατεβάσει κόσμο στο σύνταγμα. Εδώ είμαστε λίγοι, δεν εκπροσωπούμε τις γειτονιές.
Δεν πρέπει απλά να ερχόμαστε στην συνέλευση και να γκρινιάζουμε, να μπούμε στις ομάδες εργασίας και να εργαστούμε . Να μπει λίγος αυθορμητισμός, πρωτοβουλίες θέλουμε.
Επόμενος
-Θέλουμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, άρα να καταγράψουμε τα ντοκουμέντα μας. Πριν λίγο κανάλι κατέγραφε τους 300 ελληνες που λέγανε έξω οι μετανάστες. Να φτιάξουμε τα δικά μας μέσα και να προβάλουμε την άποψη μας.
-Θέλω οι διαφωνίες μας να γίνουν σύνθεση ιδεών.
-Σαν ευρωπη έχουμε κερδίσει την διακίνηση ιδεών, όλοι έχουν χωρο και κυρίως τα σωματεία μας, όλοι εργαζόμενοι είμαστε, ακόμα και οι άνεργοι.\να διαφυλάξουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό.
-Η πολιτική μας συγκρότηση και στόχευση να γίνει μέλημα του καθενός.
Επόμενος
-Η αυτοθεσμιση θέλει και καινούρια εργαλεία. Το ψήφισμα μας να βγει σε πανό και να πάει επάνω και να υπογράφονται ως λαϊκή συνέλευση, να καθορίσουμε εμείς τα αιτήματα μας.
Να ζητήσουμε ως λαϊκή συνέλευση συντάγματος από την άλλη κυριακη γενική πολίτικη απεργία διάρκειας. Αυτό μας συσπειρώνει. Ας σταματήσουμε με τις εμμονές μας και ας φτιάξουμε ένα νέο φαντασιακό.

Ομάδα επικοινωνίας:
-Από εδώ και πέρα οι συνελεύσεις μας να μην βλέπουν τα οργανωτικά μας αλλά αυτά που μας απασχολούν. Θα το θέσω αύριο σε ψηφοφορία στην αρχή της διαδικασίας.
Επόμενος:
-Η ζούγκλα μόλις ανέβασε ένα κατάπτυστο εθνικιστικό κείμενο ενός αντωνη. Πρέπει να βγάλουμε ένα κείμενο απάντηση σε αυτό.
Επόμενος
-Στην δεκαετία του 60 έπεσε ο σπόρος για αυτό που γίνεται σήμερα. Όλοι οι ελληνες ενωνόμαστε υπό τον κίνδυνο του εξωτερικού κινδύνου. Προτείνω να τραγουδήσουμε όλοι οι ελληνες ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο.
Θέλουμε την αξιοπρέπεια μας πίσω. Αυτοί που μας χειρίζονται είναι τύποι σαν τον Στρος Καν



Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 30 Μάιος, 2011


Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος αποφάσισε να δημιουργήσει θεματικές συνελεύσεις προκειμένου να μπορέσει όλος ο κόσμος να συζητήσει και να προβληματιστεί γύρω από θέματα που τον απασχολούν.
Οι θεματικές που θα μαζευτούν είναι οι εξής:
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Οικονομίας
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Εργασίας
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Εκπαίδευσης
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Υγείας και Ασφάλισης
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Περιβάλλοντος
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Ομάδα Τεχνολογίας
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Ατόμων με ειδικές ικανότητες
• Θεματική Συνέλευση για ζητήματα Δικαιοσύνης - νομικών ζητημάτων
Την Τρίτη 31/5 θα μαζευτούν οι θεματικές συνελεύσεις για πρώτη φορά στις 7:00 μμ

Ακόμη, ενημερώνουμε ότι λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες εργασίας:
Ομάδες Νομικών
Ομάδες Εξορμήσεων
Ομάδες Σίτισης
Ομάδες Καθαρισμού
Ομάδες Καλλιτεχνών
Ομάδα Στήριξης
Ομάδα Περιφρούρησης
Ομάδα Επικοινωνίας
Ομάδα Φύλου
Καθώς και άλλες πολλές…
Πιθανότατα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη συνέλευση στο Σύνταγμα, αλλά και όλη την κοινωνία είναι δύο και από αυτά πηγάζουν όλα τα άλλα:
  • η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους
  • η έλλειψη ή και απόλυτη απουσία δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων σε αυτή τη χώρα (με δυο λέξεις αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς)
Για να αποκτήσει πλήρη γνώση ο λαός και να μπορεί να αποφασίσει δημοκρατικά και με καθαρή κρίση αποφασίσαμε:
Το συντομότερο δυνατό, ιδανικά το ερχόμενο Σάββατο, να οργανώσουμε μία ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης με 4-5 καλεσμένους ομιλητές που να αναπτύξουν όλες τις αντίστοιχες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους και τη δανειακή σύμβαση του μνημονίου. Μετά από σύντομες και κατατοπιστικές παρουσιάσεις θα μπουν στη βάσανο των λαϊκών ερωτήσεων, που θα απαντούνται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο.
Αν η ημέρα λαϊκης διαβούλευσης είναι επιτυχημένη θα επαναληφθεί.
Χρειάζεται εξοπλισμός, όπως μεγάλες μικροφωνικές και εξέδρες και ευρεία ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ημέρα της λαϊκής διαβούλευσης.
Για το θέμα αυτό δημιουργήθηκε ανοιχτή ομάδα οργάνωσής του, για την οποία συμμετοχές μπορούν να κατατίθενται στη γραμματεία.
City:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 31/05/2011

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.    Να καθορίζεται, στην αρχή κάθε Λαϊκής Συνέλευσης, με σαφήνεια ο τρόπος λειτουργίας της.
2.    Οι θεματικές συνελεύσεις να φέρνουν θέματα προς ψήφιση στην Λ.Σ.
3.    Αυστηρή τήρηση της διαδικασίας και των ωραρίων της Λ.Σ.
4.    Να αυξηθεί ο χρόνος ομιλίας των ομιλητών.
5.    Οι ομάδες γραμματειακής υποστήριξης και επικοινωνίας να αλλάζουν κάθε μέρα “πρόσωπα”.
6.    Να βρεθεί άλλος τρόπος επιλογής των ομιλητών.
7.    Όποιος φεύγει με χαρτάκι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί να το παραχωρεί σε άλλον που δεν έχει μιλήσει.
8.    Τι κάνουμε με τις καντίνες;
9.    Η ομάδα ψυχραιμίας να αναλάβει τις ενημερώσεις.
10.  Δυνατότητα αναθεώρησης ήδη ειλημμένων αποφάσεων ανά πάσα στιγμή.

              ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.    Να μην πληρώσουμε το χρέος τους.
2.    Ανάγκη να γίνει συγκεκριμένη η πολιτική θέση της συνέλευσης.
3.    Πρόταση για γενική απεργία – πανκοινωνικό ξεσηκωμό στις 15 Ιουνίου.
4.    Τα αιτήματα της Κυριακής 5 Ιουνίου να είναι:
    Α) Να φύγει η κυβέρνηση
    Β) Το χρέος δεν είναι δικό μας / Δεν το πληρώνουμε.
5.    Όχι στο Δ.Ν.Τ. - Δωρεάν παιδεία - Υγεία - Μεταφορές.
6.    Να μην τους αφήσουμε να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο.
7.    Τα βάρη της κρίσης σε τραπεζίτες, βιομηχάνους και εφοπλιστές.
8.    Να τεθεί ζήτημα πολιτειακό.
9.    Να γίνει πορεία σε σπίτι κάποιου πολιτικού ή μεγαλοδημοσιογράφου.
10.  Δημιουργία κοινωνικής τράπεζας.
11.  Να φτιαχτεί πανό με την υπογραφή της συνέλευσης που θα κατεβαίνει στις πορείες.


                 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ

1.    Οργάνωση των εκδηλώσεων με κορύφωση (προγραμματισμός).
2.    Να δημιουργηθεί ομάδα έρευνας για θέματα κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
3.    Να βρεθούν τρόποι σύνδεσης της πάνω και της κάτω πλατείας.
4.    Να δημιουργηθούν ανταλλακτικά παζάρια – δίκτυα αλληλεγγύης στις γειτονιές.
5.    Δημιουργία αφίσας η οποία θα καλεί στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης, Κυριακή 05/06/2011.
6.    Να συσταθεί ταμείο για τις ανάγκες της Λ.Σ.
7.    Να φύγει το πανό της Ε.Λ.Ε. και να μπει άλλο με σύνθημα που θα αποφασίζει η Λ.Σ.
8.    Κάλεσμα σε νομικούς και οικονομολόγους που θα εκλέξει η Λ.Σ. ώστε να μας ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση και πιθανώς νομικές διαδικασίες.
9.    Να τυπώνονται οι αποφάσεις ώστε να είναι διαθέσιμες και γραπτές σε χαρτί με το λογότυπο της συνέλευσης και ευκρινώς γραμμένο τον ιστοχώρο του κινήματος. (www.real-democracy.gr)
City

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου