Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πρακτικά ανοιχτής συνέλευσης 10/7/2011

Αλλαγή συντονιστικής. Η νέα θα έχει καθήκοντα για όλη την εβδομάδα. Υπάρχουν ακόμα 4 υπεύθυνοι για το συσσίτιο (χρειάζονται στήριξη) και ένα άτομο υπεύθυνο για τα οικονομικά (ο απολογισμός διαθέσιμος σε όλους)

Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συναυλία  Dirty Harry Guitar. The band: Dirty Harry Guitar (Vocals, Guitar, Harmonica) - Stef Despotakis (Bass) - Eftihys SlowDrum (Drums).

Κουτί ενίσχυσης θα κυκλοφορήσει για την εγγύηση (70.000!! ευρώ) που ζητούν από συλληφθέντα στο Σύνταγμα στις 29/6.

Να συζητηθεί το θέμα του νέου ιστολογίου http://aganaktismenoixania.blogspot.com/ (πώς θα το διαχειριζόμαστε, ποιοι κλπ)

Εκκρεμεί η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο που αναβλήθηκε την Παρασκευή λόγω της κινητοποίησης υποστήριξης του πλοίου για τη Γάζα.

Τοποθέτηση για το Μεσοπρόθεσμο: Είναι ένα ανατριχιαστικό κείμενο που καθορίζει την υποδούλωση της χώρας και το ξεπούλημα των πάντων. Θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις: πτώση βιοτικού επιπέδου και καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μας γυρίζουν σε συνθήκες φεουδαρχίας. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο όσων πλήττονται (άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλπ) με στόχο την παύση πληρωμών του χρέους, ώστε τα χρήματα να δοθούν για την αναδιάρθρωση της χώρας και την ανακούφιση του ελληνικού λαού. Να ενημερώσουμε τον κόσμο που παραπληροφορείται από τα ΜΜΕ

Πρόταση: Να φτιάξουμε ένα κιόσκι τύπου στην Αγορά. Να παρακολουθεί μια αντιπροσωπευτική ομάδα το nternet, να επιλέγει ειδήσεις και να τις μοιράζει στον κόσμο.

Τοποθέτηση: Το πρόβλημα δεν είναι η ενημέρωση. Ο κόσμος γνωρίζει το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Να δούμε πως και με ποιόν τρόπο θα γίνει η στάση πληρωμών. Η καταστολή στο Σύνταγμα λειτούργησε ψυχολογικά για τον κόσμο. Να αλλάξουμε την αρχή του φιλειρηνικού. Απαλλοτρίωση εκκλησιαστικής περιουσίας, τραπεζών και περιουσίας παρασιτικών στρωμάτων. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την «κοιλιά» που έκανε η πλατεία με εκδηλώσεις και εγκαταλείψαμε τη συζήτηση. Να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Τοποθέτηση: Τα κινήματα έχουν κορυφές και πτώσεις. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την πλατεία σαν σημείο αναφοράς ώστε όταν ο κόσμος νιώσει την ανάγκη να μπορεί να έρθει. Να δούμε πιο δυναμικές δράσεις (πχ αποκλεισμός επιθεώρησης εργασίας, αποκλεισμός καταστημάτων και επιχειρήσεων που απολύουν εργαζόμενους). Έτσι, έμπρακτα, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Πρόταση: Να κάνουμε μικρούς παράλληλους κύκλους συζητήσεων για να ζωντανέψει η κουβέντα.

Τοποθέτηση: Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μικρή εξόρμηση στην επαρχία με μεγάλη απήχηση. Να επαναληφθεί. Να ανεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και να αναζητούμε τη σύνθεσή τους.

Πρόταση: Δημιουργία τράπεζας χρόνου (ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρηματικό αντίτιμο). Να βάλουμε πίνακες ανακοινώσεων στην πλατεία και ο καθένας να γράφει τι μπορεί να προσφέρει. Ήδη λειτουργεί σε Βόλο και Πάτρα.

Τοποθέτηση: Μπορεί να έρχεται κόσμος στην πλατεία αλλά αν δεν συζητούμε και δεν δρούμε θα μαραζώσουμε. Το ζητούμενο δεν είναι αν οι ενέργειές μας θα είναι ή όχι φιλειρηνικές, αλλά αν θα είναι ή όχι πολιτικές.

Ενημέρωση: Αύριο (Δευτέρα) στην Αθήνα θα επιχειρήσουνε να «καθαρίσουνε» την πλατεία Συντάγματος από τα αντίσκηνα. Να είμαστε σε ετοιμότητα.

Ενημέρωση: Αύριο (Δευτέρα) στις 11:00 προβολή ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου