Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Θεωρία, από Νατάσα Ε.

Χρειαζόμαστε, νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι, μια βάση σταθερότητας, αφού η πολυφωνία και η διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την πλατεία, κάνει αυτόματα τις συνθήκες καθημερινά ρευστές. Η σταθερότητα αυτή σε ιδανική κατάσταση θα παγιωνόταν από τον κοινό μας στόχο. Η διαφορετική ματιά του καθενός όμως, πάνω στον θεωρητικά ίδιο στόχο, τον κάνει ανεπαρκή να φέρει το βάρος της σταθερότητας. Σκέφτομαι ότι αυτό που θα την ενισχύσει είναι, η παράλληλη με οτιδήποτε άλλο, συνδιαλλαγή μας πάνω στη θεωρία.

Και η θεωρία αποτελείται:
  • Από τις αρχές και τις αξίες του κινήματος
  • Από τους στόχους του
  • Τις πηγές και τις αναφορές που μπορούν να τη στηρίξουν
  • Από τον τρόπο λειτουργίας όλων των διαδικασιών που ακολουθούνται
Όταν αυτή θα είναι ξεκάθαρα δομημένη, θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση ανάγκης, ως σημείο αναφοράς, και να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος στις διαφορές μας. Έτσι, θα μπορούμε ακόμα, να επανερχόμαστε αν συμβαίνει να αποκκλίνουμε από το κοινώς αποδεκτό πλαίσιο.

Το κείμενο που συντάχτηκε ομαδικά, αν και επιχειρεί να αποκρυσταλώσει κοινώς αποδεκτές αρχές, από μόνο του δεν είναι αρκετό. Η δουλειά αυτή πιστεύω ότι είναι δουλειά ομάδας, που οφείλει να λειτουργεί συνεχώς και με συνέπεια (Αρχών του κινήματος, Θεωρητική ή όπως αλλιώς). Επειδή το θέμα της θεωρίας εγείρει ένα λεπτό ζήτημα ισορροπίας της πλατείας, ειδικά σε αυτή την ομάδα καλό θα ήταν τα πρόσωπα να εναλάσσονται, ίσως εβδομαδιαίως, και ίσως και με κλήρο.

Είναι μια δουλειά πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μου, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες συνθήκες σταθερότητας, που είναι τελικά το κλειδί για μαζικότητα, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου