Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τους Βουλευτές Χανίων, από κα Νίκη Λατινάκη

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Χανίων

Eίμαι ψηφοφόρος σας εδώ και 30 χρόνια. Όταν απογοητευόμουν από τους μεν, ψήφιζα τους δε, ποτέ δεν ψήφισα αριστερές παρατάξεις ή άλλα μικρά κόμματα. Πίστευα στον καλό άνθρωπο και στον έντιμο. Ήλπιζα σε μια καλύτερη Ελλάδα, αυτή που τόσες φορές μας υποσχεθήκατε αλλά ποτέ δεν τη φτιάξατε. Παίρνατε με ψέματα την εξουσία κι αντί να υπηρετείτε το λαό, όπως οφείλετε βάση του όρκο σας, τη διαχειριζόσαστε προς ίδιον όφελος και προς όφελος των περίφημων “διαπλεκομένων”.

Στις τελευταίες εκλογές, μας είπατε ότι “λεφτά υπάρχουν”. Υποσχεθήκατε εντιμότητα, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη. Αντί γι αυτά, ληστέψατε τα πενιχρά μας εισοδήματα, καταργήσατε και τα πιο βασικά εργασιακά δικαιώματα, εκμηδενίσατε τις κοινωνικές παροχές, ρίξατε τη χώρα στην πιο βαθιά ύφεση, ξεπουλήσατε όχι μόνο τη δημόσια περιουσία αλλά και την εξουσία που σας εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας, τα όνειρα μας, τις ελπίδες μας, το μέλλον των παιδιών μας.



Κι όταν θελήσαμε να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά, δημοκρατικά και ειρηνικά ως υπεύθυνοι πολίτες, ως Έλληνες που αγαπάμε αυτή τη χώρα, εξαπολύσατε εναντίον μας την πιο απάνθρωπη κατασταλτική βία, αποδείξατε ότι δεν θα διστάσετε ακόμη και να μας δολοφονήσετε αν δεν είμαστε “υπάκουοι” υπήκοοι. Αν όλα αυτά που έγιναν στις 28 και 29 Ιούνη στο Σύνταγμα, έγιναν στο όνομα της “κοινοβουλευτικής δημοκρατίας” και του σοσιαλισμού, τότε η δημοκρατία σας είναι χειρότερη κι από δικτατορία. ΕΥΓΕ!

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Χανίων

Ο λαός στενάζει από τη φτώχεια που τα δικά σας μέτρα τον ρίξανε κι εσείς εξακολουθείτε να διάγετε έναν προκλητικά πολυτελή και σπάταλο βίο. Κάθε βράδυ δεκάδες συμπολίτες μας συνωστίζονται για ένα πιάτο φαγητό, στα συσσίτια που οργανώνουν οι “αγανακτισμένοι”. Την ίδια ώρα, εσείς δειπνείτε στα πιο ακριβά εστιατόρια. Αλήθεια, ποιος από σας ήρθε ποτέ να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια? Ποιος από σας πρόσφερε έστω μια κατσαρόλα φαγητό για τους πεινασμένους που δημιούργησε η πολιτική σας? Ποιος από σας πρόσφερε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που έχετε στην κατοχή σας, για τους άστεγους?

Ξέρετε καλά ότι είστε μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά όμως, τολμάτε και παίρνετε αποφάσεις που δεσμεύουν τις επόμενες γενιές, ακόμη και 30 χρόνια μετά και όχι μόνο!

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Χανίων

Δυστυχώς για σας ξυπνήσαμε. Θα μας βρείτε μπροστά σας κι η οργή μας είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Αποφασίσαμε να πάρουμε τη ζωή μας, τα όνειρά μας, το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι αυτά τα όνειρα, για ισονομία, ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Κι αυτό σημαίνει ότι η πολιτική σας καριέρα τελείωσε και των 300, γιατί πλέον πιστεύω στην άμεση δημοκρατία. Και σ' αυτόν τον αγώνα δεν είμαι μόνη αλλά μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μου.

Με εκτίμηση

Νίκη Λατινάκη

2 σχόλια:

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μίλησες, εκ μέρους όλων μας Νίκη, εύγε!!!
    Αλλά τι να περιμένεις από... Βο(υ)λευτές :((
    http://g-agios.blogspot.com/search/label/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει όμως να υπάρξει καθολική συμμετοχή απ'όλους τους έλληνες πολίτες όμως για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε ότι γίνεται και απ ότι έχει δείξει η ιστορία αυτό θα συμβεί μόνο αν φτάσουν στο αίσχατο σημείο,δηλαδή να μην μπορούν να ζήσουν με όσα βγάζουν και να αναγκαστούν να βγουν να πουν δεν πάει άλλο,ότι έγινε και στην αργεντινή,αλλά ακόμα οι περισσότεροι τρέφουν μια μικρή ελπίδα ότι δεν θα τον πειράξουν τα όσα γίνονται και αφού επιζεί ακόμα είναι καλά.Σαν νοήμον όντα βέβαια θα έπρεπε όταν βλέπουμε τον γκρεμό να αλλάζουμε πορεία ή έστω να σταματάμε και να μην συνεχίζουμε μέχρι να πέσουμε για να καταλάβουμε ότι τελικά ήταν όντως γκρεμός αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή